חגיגת ‘קידוש’: כך מכינים סלמון כבוש ו’הערינג’ בכמה טעמים לחג
‘הערינג’ סלמון מושלם / חזקי קריספל
סלמון שנכבש בכבישה ביתית (ראה מתכון) חתוך לקוביות קטנות
להוסיף קוביות של פלפל חריף/ צ’ילי, גמבות, בצל סגול, לבן, ירוק,
ירוקים קצוצים: כוסברה, פיטרוזיליה, סלרי, מעט גרידת לימון ושמן בכמות של חצי מהגובה.
הנה המתכון:
סלמון כבוש (גרבלקס) / חזקי קריספל
1 פילה סלמון ללא העור
מלח וסוכר מעורבבים בכמות שתספיק לכיסוי הדג, פלפל שחור גרוס
אופציונלי – זרעי כוסברה, גרגירי חרדל, בצל ירוק (או ירוקים אחרים לפי הטעם).
אופן ההכנה:
• לכסות את הדגים בתערובת הסוכר, המלח והפלפל שחור גרוס. אם רוצים מוסיפים לפני התערובת את גרגירי הכוסברה/ חרדל/ בצל ירוק
• מכסים את הדג בניילון נצמד, ומשאירים במקרר לכבישה של לפחות 12 שעות
• כמה שיותר זמן הדג נכבש יותר
• אחרי הכבישה נערים מתערובת המלח סוכר, אם צריך לשטוף יש לעשות זאת בעדינות
• לחתוך כמו סביצ’ה או לקוביות
•
מטיאס לבן (הערינג לבן) במיונז וסוכר / חזקי קריספל
10 יחידות הערינג (מטיאס) לבן
• לסנן מהשמן
• לחתוך לקוביות יפות
• להוסיף: בצל ירוק קצוץ, הרבה סוכר, 2 כפות מיונז
• ניתן להוסיף קצת ריצ’ פרווה או שמנת חלבית (תלוי במנהג)
• לערבב היטב את מרכיבי הרוטב ולהוסיף את הדג
• להשרות יחד לפחות יום
•
‘הערינג’ במיונז וחרדל/ שף ישראל קרויזר
10 יחידות פילה הערינג אדום/ורוד שקונים במעדניות, פרוסות לפרוסות בעובי 1 ס”מ
• לערבב בקערה עם –
1 כפית חרדל, 1 כפית חרדל דיז’ון (לא חובה)
1-2כפות מיונז
מעט פלפל שחור
1-2 כפות סוכר לבן
ניתן להוסיף 1 בצל בינוני פרוס לחצאי טבעות
• להשרות יחד במקרר לפחות יום.
•
‘הערינג’ קלאסי של הקידושים / שף ישראל קרויזר
10 יחידות פילה הערינג אדום/ ורוד שקונים במעדניות, פרוסות לפרוסות בעובי 1 ס”מ
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
אופציות להוספה: כמה פרוסות פלפל חריף/ מעט גרגירי פלפל שחור/ פלפל ארבע עונות/ 3 ענפי בצל ירוק קצוץ
• לסדר בקופסת אחסון את ההערינג עם הבצל והתוספות ולהוסיף שמן עד כיסוי
• להשרות לפחות יום במקרר
•
‘הערינג’ בירקות / חזקי קריספל
10 יחידות פילה הרינג אדום/ ורוד כבוש בשמן ( שקונים במעדניות)
לסנן מהשמן ולחתוך לקוביות יפות
להוסיף קוביות של בצל לבן, אדום, ירוק, פלפל חריף ופלפל צ’ילי
אופציה: גרידת לימון, עלי סלרי, כוסברה, פיטרוזיליה
אפשר מעט שום
להוסיף שמן רגיל שיכסה את התערובת ולהשרות יחד לפחות יום.
להצטרפות לקבוצת ‘ישראל מבשל חגיגה’ של שף ישראל קרויזר – לחצו כאן
תגובות
אין תגובות