חגיגת ‘קידוש’: כך מכינים סלמון כבוש ו’הערינג’ בכמה טעמים לחג

לרגל שמחת תורה - חג שקהילות רבות נוהגות לערוך בו קידוש בבית הכנסת: מתכונים למאכלים שנוהגים לכבד ב'קידוש' • השף ישראל קרויזר משתף במתכונים נבחרים ל'הערינג' שפורסמו בקבוצת הבישול "ישראל מבשל חגיגה" על ידי ישראל קרויזר וחזקי קריספל
שף ישראל קרויזר
כ' תשרי התשפ"ב / 26.09.2021 19:32

‘הערינג’ סלמון מושלם / חזקי קריספל

סלמון שנכבש בכבישה ביתית (ראה מתכון) חתוך לקוביות קטנות

להוסיף קוביות של פלפל חריף/ צ’ילי, גמבות, בצל סגול, לבן, ירוק,

ירוקים קצוצים: כוסברה, פיטרוזיליה, סלרי, מעט גרידת לימון ושמן בכמות של חצי מהגובה.

הנה המתכון:

סלמון כבוש (גרבלקס) / חזקי קריספל 

1 פילה סלמון ללא העור

מלח וסוכר מעורבבים בכמות שתספיק לכיסוי הדג, פלפל שחור גרוס

אופציונלי – זרעי כוסברה, גרגירי חרדל, בצל ירוק (או ירוקים אחרים לפי הטעם).

אופן ההכנה:

• לכסות את הדגים בתערובת הסוכר, המלח והפלפל שחור גרוס. אם רוצים מוסיפים לפני התערובת את גרגירי הכוסברה/ חרדל/ בצל ירוק

• מכסים את הדג בניילון נצמד, ומשאירים במקרר לכבישה של לפחות 12 שעות

• כמה שיותר זמן הדג נכבש יותר

• אחרי הכבישה נערים מתערובת המלח סוכר, אם צריך לשטוף יש לעשות זאת בעדינות

• לחתוך כמו סביצ’ה או לקוביות

מטיאס לבן (הערינג לבן) במיונז וסוכר / חזקי קריספל

10 יחידות הערינג (מטיאס) לבן

• לסנן מהשמן
• לחתוך לקוביות יפות

• להוסיף: בצל ירוק קצוץ, הרבה סוכר, 2 כפות מיונז

• ניתן להוסיף קצת ריצ’ פרווה או שמנת חלבית (תלוי במנהג)

• לערבב היטב את מרכיבי הרוטב ולהוסיף את הדג

• להשרות יחד לפחות יום

‘הערינג’ במיונז וחרדל/ שף ישראל קרויזר

10 יחידות פילה הערינג אדום/ורוד שקונים במעדניות, פרוסות לפרוסות בעובי 1 ס”מ

• לערבב בקערה עם –

1 כפית חרדל, 1 כפית חרדל דיז’ון (לא חובה)

1-2כפות מיונז

מעט פלפל שחור

1-2 כפות סוכר לבן

ניתן להוסיף 1 בצל בינוני פרוס לחצאי טבעות

• להשרות יחד במקרר לפחות יום.

‘הערינג’ קלאסי של הקידושים / שף ישראל קרויזר

10 יחידות פילה הערינג אדום/ ורוד שקונים במעדניות, פרוסות לפרוסות בעובי 1 ס”מ

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות

אופציות להוספה: כמה פרוסות פלפל חריף/ מעט גרגירי פלפל שחור/ פלפל ארבע עונות/ 3 ענפי בצל ירוק קצוץ

• לסדר בקופסת אחסון את ההערינג עם הבצל והתוספות ולהוסיף שמן עד כיסוי

• להשרות לפחות יום במקרר

‘הערינג’ בירקות / חזקי קריספל

10 יחידות פילה הרינג אדום/ ורוד כבוש בשמן ( שקונים במעדניות)

לסנן מהשמן ולחתוך לקוביות יפות

להוסיף קוביות של בצל לבן, אדום, ירוק, פלפל חריף ופלפל צ’ילי

אופציה: גרידת לימון, עלי סלרי, כוסברה, פיטרוזיליה

אפשר מעט שום

להוסיף שמן רגיל שיכסה את התערובת ולהשרות יחד לפחות יום.

להצטרפות לקבוצת ‘ישראל מבשל חגיגה’ של שף ישראל קרויזר – לחצו כאן

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות