קינוח? ממש לא. זו מנת פתיחה לארוחה חגיגית: גביעי פטה כבד

יוני גרין
14 באוקטובר 2024    אין תגובות
צילום: 
שף ישראל קרויזר

פטה כבד הוא כעין ממרח מכבד מהמטבח הצרפתי, והוא שונה מהכבד קצוץ, גם במרקם וגם בטעם. בחרתי להגיש אותו בגביעי גלידה, גם בגלל העניין וההפתעה -  וגם בגלל שהשילוב ממש מתאים: המתיקות העדינה והקריספיות של הגביע משתלבות נהדר עם הפטה.

המצרכים:

לפטה: 

500 גר' כבד עוף צלוי (הכי טוב כבד טרי שצליתם לבד, אם קונים צלוי עדיף כמה שיותר טרי)

2 בצלים מטוגנים עד הזהבה קלה

30 גר' נטורינה (מרגרינה בריאה יחסית) בטעם נטרלי

2 כפות יין אדום יבש

מעט מלח ופלפל

להגשה:

גביעי גלידה מסוג גביעי גלידריות (הם קריספיים ועבים יחסית), פרווה כמובן

קונפיטורה איכותית של פטל/ פירות יער/ אוכמניות וכדומה

עירית/ בצל ירוק קצוץ דק

אופן ההכנה:

לטחון במעבד מזון את מרכיבי הפאה למחית חלקה

להגשה יפה:

• לפזר על צלחת ההגשה עירית/ בצל ירוק קצוץ דק

• למלא גביעי גלידה בפאה

• לסדר על הצלחת גביעי גלידה ותלוליות של קונפיטורה

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram