בלימה: משרד הבריאות פועל לנתק את הקשר בין כל הערים החרדיות

דרעי: בחלק מהשכונות החרדיות בירושלים - שיעור חולים גבוה מבני ברק • המשנה למנכ"ל משרד הבריאות: שיעור ההדבקה בכל הארץ עומד על 1.2. באוכלוסייה החרדית זה 1.4. זה נשמע הבדל זניח וקטן, אבל בתרחיש הייחוס יש לזה משמעות עצומה
אריה ריבקינד
י"א ניסן התש"פ / 05.04.2020 12:18

המשנה למנכ”ל משרד הבריאות, פרופ’ איתמר גרוטו, התייחס הבוקר (ראשון), בישיבת ועדת הקורונה של הכנסת – למשבר במגזר החרדי.

גרוטו, אשר השתתף בישיבה בשיחת וידאו, הסביר כי אחד האתגרים המשמעותיים ביותר הוא הניסיון למנוע את המשך שרשראות ההדבקה.

“אנחנו פועלים למנוע תחבורה ציבורית בין הערים החרדיות כדי למנוע עוד הדבקה ותחלואה”, סיפר גרוטו.

הוא הדגיש: “יש לנו תמונת מצב טובה על הערים החרדיות. שיעור ההדבקה בכל הארץ עומד על 1.2. באוכלוסייה החרדית זה 1.4. זה נשמע הבדל זניח וקטן, אבל בתרחיש הייחוס יש לזה משמעות עצומה. השאיפה היא להוריד את שיעור ההדבקה במגזר החרדי לשיעור של שאר האוכלוסייה”.

על ההנחיות שניתנו לציבור ערב חג הפורים, שלל גרוטו את הטענה על לחץ מצד הדרג הפוליטי: “אני לא יודע אם יש מקום לעשות עכשיו חקירות בדיעבד לאחר מעשה, ההחלטות נעשו בהתאם למה שקרה באותה תקופה בעולם וזה מה שחשבנו שנכון, לא היה ויכוח בין הדרג המקצועי לבין הדרג המדיני”.

מוקדם יותר השתתף בדיון בוועדה שר הפנים אריה דרעי שהסביר: “שיעור ההדבקה הגבוה בבני ברק נובע קודם כל בגלל חיי הקהילה הצפופים”.

הוא הדגיש: “בפורים עוד הייתה מותרת התכנסות של 500 איש יחד, אחר כך זה קרה בבתי הכנסת כשעוד היה מותר להגיע. שני הדברים והצפיפות – זה סיפור ההדבקה”.

דרעי סיפר:  “הייתה מחשבה להוציא חרדים קשישים למלוניות אבל הייתה היענות נמוכה כי אנשים רוצים להישאר בבית. רוני נומה הציע חלופה ולפיה הצבא ישים חייל אחד על כל 5-4 משפחות שיהיה אחראי עליהן. הפתרון נסגר גם מול האוצר ומתברר שהעלות של זה גם יותר נמוכה”.

שר הפנים הוסיף: “רוב החולים בירושלים מגיעים מהשכונות החרדיות, ובחלק מהשכונות האלו שיעור החולים גבוה יותר ביחס לאוכלוסייה משיעור החולים בבני ברק”. לדבריו, “בממשלה שוקלים לקבוע מגבלות כניסה גם שם, אך עוד לא הגענו לסיכומים”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות