מתכון לארוחת חג: תבשיל בשר לצד אורז קריספי עם צימוקים ושקדים
מצרכים:
2 ק”ג בשר (מס׳ 4) חתוך לקוביות בינוניות
שמן זית
כוס יין אדום יבש
10 בצלצלים
3 פלפלים אדומים
3 עגבניות
2 גזרים
3 שיני שום כתוש
2 גבעולי טימין
1 כף פלפל שחור גרוס
2 כפות פפריקה מעושנת
מלח
4 עלי דפנה
פלפל אנגלי
צילום: הדס ניצן
אופן הכנה:
• מתבלים את הבשר בפלפל שחור, פפריקה, מלח, עלי דפנה ופלפל אנגלי.
• מחממים שמן זית בתוך סיר גדול ומטגנים את הבשר מכל צדדיו עד לסגירתו
• קוצצים את כל הירקות ומוסיפים לסיר עם היין, התבלינים, מעט מים ומביאים לרתיחה.
• מוסיפים את הבשר והירקות ומבשלים על אש קטנה כשעה.
• מגישים חם
אורז צימוקים ושקדים:
2 כוסות מים
½ כפית מלח
1 כוס אורז
1 כף שמן
4-5 כפות תערובת לאורז צימוקים ושקדים של חוות דרך התבלינים
אופן ההכנה:
• בסיר קטן מביאים מים לרתיחה.
• מוסיפים מלח, אורז ושמן ומערבבים בכף עץ ומחזירים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומכסים ומבשלים 15 דקות. פותחים את הסיר ובודקים את מצב הנוזלים ואת מידת הריכוך.
• להוסיף את תערובת צימוקים ושקדים לאחר הבישול לפי הטעם. המינון הרצוי הוא 4-5 כפות מהתערובת לכל כוס.
שימו לב: ניתן להוסיף לפני או לאחר הבישול לפי בחירה. אם מוסיפים בתחילת הבישול הצימוקים והשקדים יהיו רכים ואם מוסיפים בסוף הבישול, הם יהיו קריספים.
צילומים: הדס ניצן
תגובות
אין תגובות