קינוח חגיגי לשולחן החג: מתכון לעוגת תפוחים עם מיני קוקיס קרמל

שרי רוט
29 באוגוסט 2018    אין תגובות
צילום: 
לירון אלמוג

מצרכים (לעוגה בקוטר 24 ס"מ):

לבסיס:

120 גרם מרציפן איכותי

1 ביצה

1 כף גדושה חמאה

1 כוס פירורי מיני קוקיס קרמל של כרמית

למילוי:

3 תפוחים מזן גרנד סמית' קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

קורט קינמון

2 כפות קמח

2 כפיות חמאה

2 כפות דבש

 לציפוי:

2 כוסות פירורי מיני קוקיס קרמל של כרמית

2 כפות חמאה מומסת או שמן קוקוס או שמן קנולה

 אופן ההכנה:

• במעבד מזון טוחנים יחדיאת כל מרכיבי הבסיס עד שמתקבלת מחית אחידה.

• משטחים בתבנית משומנת ואופים בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-4 דקות עד שמתקבל קרום זהוב על פני המאפה.

• מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי ויוצקים על הבסיס.

• מערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת או השמן ומפזרים את הפירורים הלחים מעל התפוחים.

• מחזירים לתנור, מנמיכים את הטמפרטורה ל 175 מעלות. אופים במשך כ-25 דקות עד שהציפוי משחים.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram