מתכוננים לשבועות? הנה מתכון בריאות לסלט בטטה חלבי עשיר

שרי רוט
15 במאי 2018   
צילום: 
יוסף חיים

סלט בטטה:

2 יחידות בטטה

150 גר' גבינת פטה 5%

חופן אגוזי מלך

מרכיבים- לבסיס הסלט:

מיקס חסות

גזר

כרוב לבן

כרוב סגול

מלפפון ירוק

עגבניות שרי

 רוטב לסלט:

*ניתן לקנות רוטב ויניגרט הדרים מוכן

רבע כוס שמן זית

חצי כפית מלח

רבע כוס מיץ תפוזים

כפית חרדל גרגירים

2 כפות סילאן

אופן הכנה:

• חותכים בטטה אחת קטנה לקוביות ומכניסים לתנור עד שמתרככות

• בעזרת קולפן מגלפים רצועות בטטה דקות - לאורך

• מחממים שמן בסיר וזורקים פנימה את רצועות הבטטה- טיגון קל עד להזהבה (ציפס בטטה)

• חותכים גס את כל הירקות ומערבבים בקערה

• מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ביחד ושופכים על הירקות החתוכים

• מפזרים את קוביות הבטטה על הסלט

• מגרדים בפומפייה גבינת פטה מעל הכל

• מניחים בערימה במרכז הסלט את הצ'יפס בטטה

• מפזרים שברי אגוזי מלך מעל הכל

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram