רוצים לחסל את הקמח בבית? השף פנחס בלשניקוב עם מתכון לפריקסה
חומרים:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים.
3 כפות סוכר.
כף מלח.
רבע כוס שמן.
2 ו 3/4 כוסות מים.
אופן ההכנה:
• לתוך קערה מנפים את הקילו קמח.
• בקערה קטנה שמים את השמרים הסוכר ורבע כוס מים חמימים ומערבבים היטב היטב. לאחר כמה דקות השמרים ייכנסו לפעולה והחומרים שבקערה יחלו בהליך תסיסה.
• בשלב הזה שופכים את תכולת הקערה הקטנה לתוך קערת הקמח ומוסיפים חצי מכמות השמן. ואת כל המים הנותרים.
• ללוש דקה שתיים ורק אז להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש כ-7 דקות.
• לאחר סיום הלישה, לקחת את יתרת השמן, למרוח על הבצק וללוש 3 דקות נוספות.
• לכסות את הבצק בניילון נצמד ולתת לו לתפוח עד שמכפיל נפח.
• לאחר כשעה, כשרואים שהבצק תפח היטב, לשמן את הידיים וללוש שוב.
• לקחת את הבצק ולחלק לכדורים בגודל הרצוי. ואז לרדד כל כדור לאורכו.
• להניח כל חתיכת בצק על חתיכה של נייר אפיה חתוכה ומשומנת.
• להניח לבצק לתפוח מכוסה במגבת, בין 45-60 דקות – תלוי כמה חם המטבח שלכם.
• לאחר תפיחה, לחמם שמן לטיגון עמוק, לחום בינוני.
• אם השמן יהיה חם מדי, הבצק יקבל צבע יפה, אבל בפנים יישאר בצק. לכן, יש להקפיד על שמן לא חם מידי.
• את הבצק מרימים עם הנייר אפיה, כדי לשמור על הצורה של הלחמניה, וזורקים בעדינות לתוך השמן, עד להשחמה משני הצדדים.
• את הלחמניות אין לפרוס מיד. עדיף לתת להם לנוח עוד 10 דקות, לפני שפותחים וממלאים.
במידה ואינכם רוצים לטגן בשמן עמוק: אפשר להניח את הלחמניות על תבנית אפיה, למרוח בביצה, ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד להשחמה.
את הלחמניה אפשר למלא באין סוף דברים כפי העולה על הדמיון: טונה, תפוח אדמה מבושל, סלט ירקות, ביצה קשה, אריסה ועוד ועוד.
טיפ:
• במידה והשמן היה חם מידי והלחמניות לא נאפו בפנים, ניתן להכניס לתנור לעוד כמה דקות להשלמת אפיה.
• לחלופין, במקום להניח מגבת על הלחמניות בזמן ההתפחה, ניתן להחליף בחתיכות נייר אפיה, גזורות ומשומנות, ולהניח מעל.
לצפייה בתמונות בגודל מלא – לחצו על תמונה וגלגלו באמצעות העכבר או החיצים:
תגובות
אין תגובות