לבשל לט”ו בשבט: סלט פירות חם בשלהבת מוגש על אטריות קדאיף

מתכננת שולחן ט"ו בשבט מרשים? קבלי מתכון מאת השף מאיר רוזנברג, ראש מגמת אמנות הבישול במכללת רימונים של רשת מלונות רימונים, והשף קונדיטור ארז עמוס, מנהל מגמת קונדיטוריה במכללת רימונים
יעל חן
ה' שבט התשע"ו / 15.01.2016 00:42

 חומרים:

400 גרם פירות העונה חתוכים קוביות

1 כף סוכר

1/2 כוס מיץ תפוזים

2 כפות ליקר קירסאו תפוזים

50 גרם אטריות קדאיף

30 גרם חמאה או מחמאה (אם רוצים פרווה)

1 כף אבקת סוכר

1 יח’ תבנית אלומיניום חד פעמי בקוטר 8 ס”מ

אופן הכנה:

  • ממיסים את החמאה ומערבבים אותה עם האטריות והאבקת סוכר.
  • מכניסים את אטריות הקדאיף לתבנית האלומיניום ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כ 8 דקות עד שהאטריות מקבלות צבע זהוב
  • ממיסים את הסוכר במחבת ויוצרים קרמל.
  • מוספים את מיץ התפוזים והפירות למחבת החם ומבשלים כ2 דקותבמרכז הצלחת
  • מניחים את הקדאיף, עליו יוצקים את סלט הפירות.
  • בהגשה בוזקים את ליקר הקרסאו ומדליקים את הליקר בזהירות רבה.

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות