נר ראשון של חנוכה: מתכון ללביבות מתפוחי עץ • לא תנסו?

לכבוד החג: הבלוגר תומר סבג מ'מבשל מהלב אוכל באהבה' יצר מתכון של לביבות תפוחי עץ • מומלץ: הכנה מהירה ואסטטית עם מכשיר 'הספירל סלייסר' מבית 'כרמל דיירקט'
יעל חן
כ"ד כסלו התשע"ו / 06.12.2015 14:23

חומרים ל-5 לביבות :

3 תפוחי עץ גרנד סמיט

4 כפות קמח לבן

4 כפות סוכר

1/4 כפית קינמון

2 כפות חמאה מלוחה

1 ביצה

לשדרוג: ניתן להוסיף לבלילת התפוחים אגוזים, שקדים, צימוקים וכדומה, לפי הטעם.

tomer sabag 2

אופן ההכנה:

• נחמם תנור ל-220 מעלות , נשטוף היטב את תפוחי העץ, ובעזרת הספירל סלייסר ניצור צורות של ספגטי ארוך מהתפוחים.

• בקערה נוסיף את הקמח, ביצה, 2 כפות סוכר, 1 כף חמאה והקינמון. נערבב הכל לעיסה אחידה.

• לאחר שהעיסה אחידה ניקח תבנית שקעים ונמרח בשקעים בחמאה, על מנת למנוע הדבקות של הבלילה. נעביר את התערובת לתבנית שקעים, נפזר מעל את יתרת הסוכר.

• נכניס לתנור ל-50 דקות (תלוי בסוג התנור). התערובת מוכנה כשהיא שזופה וחומה.

• נעביר את הלביבות לצלחת הגשה, נפזר אבקת סוכר מעל.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות