נר ראשון של חנוכה: מתכון ללביבות מתפוחי עץ • לא תנסו?
לכבוד החג: הבלוגר תומר סבג מ'מבשל מהלב אוכל באהבה' יצר מתכון של לביבות תפוחי עץ • מומלץ: הכנה מהירה ואסטטית עם מכשיר 'הספירל סלייסר' מבית 'כרמל דיירקט'
חומרים ל-5 לביבות :
3 תפוחי עץ גרנד סמיט
4 כפות קמח לבן
4 כפות סוכר
1/4 כפית קינמון
2 כפות חמאה מלוחה
1 ביצה
לשדרוג: ניתן להוסיף לבלילת התפוחים אגוזים, שקדים, צימוקים וכדומה, לפי הטעם.
אופן ההכנה:
• נחמם תנור ל-220 מעלות , נשטוף היטב את תפוחי העץ, ובעזרת הספירל סלייסר ניצור צורות של ספגטי ארוך מהתפוחים.
• בקערה נוסיף את הקמח, ביצה, 2 כפות סוכר, 1 כף חמאה והקינמון. נערבב הכל לעיסה אחידה.
• לאחר שהעיסה אחידה ניקח תבנית שקעים ונמרח בשקעים בחמאה, על מנת למנוע הדבקות של הבלילה. נעביר את התערובת לתבנית שקעים, נפזר מעל את יתרת הסוכר.
• נכניס לתנור ל-50 דקות (תלוי בסוג התנור). התערובת מוכנה כשהיא שזופה וחומה.
• נעביר את הלביבות לצלחת הגשה, נפזר אבקת סוכר מעל.
תגובות
אין תגובות