משהו טוב שיגרש את החום: עוגות שוקולד אישיות בגביעי גלידה

הבנים חזרו ללימודים, הבנות עדיין בחופשה • במקום להשקיע בהכנת עוגות, למה לא ללכת על משהו קייצי וקליל • מכינים עוגות אישיות בגביעי גלידה עם ציפוי שוקולד וסוכריות, ומתקבל קינוח נהדר
יעל חן
ב' אלול התשע"ה / 17.08.2015 09:44

מצרכים:

לעוגות:

125 מ”ל (1/2 כוס) שמן

1 ביצה

1 חלמון

180 מ”ל (3/4 כוס) חלב

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל

50 גרם (5 כפות) אבקת קקאו

100 גרם (3/4 כוס) קמח

1 כפית אבקת אפייה

75 גרם שוקולד מריר עלית קצוץ

לציפוי:

75 גרם שוקולד מריר עלית

60 מ”ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה

לקישוט:

סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

• מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים את גביעי הגלידה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

• בקערה גדולה טורפים יחד שמן, ביצה, חלמון, חלב, סוכר, מלח ווניל לתערובת אחידה.

•  מוסיפים אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

•  יוצקים את התערובת לתוך הגביעים. חשוב לא למלא יותר מדי כי העוגות תופחות מאוד! ממלאים רק עד 2/3 משפת הגביע.

•  מפזרים מעל כל עוגה שוקולד מריר קצוץ.

• אופים במשך 15-20 דקות או עד שהעוגות תפוחות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.

• מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

•  ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.

•  מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

•  טובלים כל עוגה בציפוי ומפזרים סוכריות צבעוניות.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות