קלה להכנה: על עוגת קפה פרווה כזו לא תסכימו לוותר • מתכון
מצרכים ואופן הכנה:
1/4 כוס גרגירי קפה למהול ב-3/4 כוס מים רותחים. לערבב טוב ולהניח בצד.
2 כוסות סוכר
4 ביצים שלמות לערבל 5 דקות במיקסר
1 כוס שמן
לתת קצת זמן 2-5 דקות.
ואז להוסיף אחד אחד:
1 כפית גדושה סוכר וניל/ וניל נוזלי
2 כוסות קמח
1/4 כוס אבקת שוקו
2 כפיות אבקת אפיה
להוסיף עכשיו את הקפה במים בהדרגה, תוך כדי עירבול, עד לתערובת אחידה וחלקה.
לאפות על 160 מעלות 1/2 עד 3/4 שעה.
לבדוק עם מקל שיפוד.
לגנאש:
2 כפיות קפה גרגירים
2.5 כפות מים רותחים
3 כפות שמן
1 כוס אבקת סוכר
לערבב ומיד לשפוך על העוגה גם כשהעוגה חמה.
עדיפות לכמות כפולה של הקרם לעוגה, כדי שאפשר יהיה לשפוך ולא למרוח, ועדיין תהיה שכבה עבה.
-
אנסה אותה היום לכבוד שבת
-
מומלץ ביותר. רק פחות סוכר בכוס ויותר אפילו.
-
08/05/2017 11:30
יותר מדי סוכר לדעתי
-
-
באיזה תבנית?
-
מהממת
-
האם אפשר בלי מיקסר?
-
אני החלפתי אץ הגנאש בשוקולד עם קפה..
-
העוגה – מעדן!
תודה -
כדאי להוריד מכמות הסוכר (של העוגה והגנאש- אם מורידים מהגנאש צריך לשים לב שזה לא יצא גנאש אלא סירופ שאפשר לשפוך על העוגה) באופן משמעותי כי לפי הכמויות שבמתכון זה מאוד מאוד מתוק , דבר שני לפי דעתי כדאי להוסיף עוד משהו כדי לגרום לה להיות יותר מעניינת כמו קרם באמצע או זילופים למעלה, אולי שכבת שוקולד במקום הגנאש וכו..)
-
האם אפשר להחליף את הקפה בנס קפה
ואת הקקאו בנס קפה?
אודה לתשובה. רוצה להכין את העוגה לשבת. -
מדהים
-
איזה גודל תבנית העוגה?