קלה להכנה: על עוגת קפה פרווה כזו לא תסכימו לוותר • מתכון

ישראל ברגר
6 באוגוסט 2015    12 תגובות
עוגת קפה רכה ונימוחה, כזו שהולכת נפלא עם כוס תה (או קפה) ומתחסלת בלי שמרגישים • רחל ברגר עם המתכון והוראות ההכנה
צילום: 
No featured image found.

מצרכים ואופן הכנה:

1/4 כוס גרגירי קפה למהול ב-3/4 כוס מים רותחים. לערבב טוב ולהניח בצד.

2 כוסות סוכר
4 ביצים שלמות לערבל 5 דקות במיקסר
1 כוס שמן
לתת קצת זמן 2-5 דקות.

ואז להוסיף אחד אחד:
1 כפית גדושה סוכר וניל/ וניל נוזלי
2 כוסות קמח
1/4 כוס אבקת שוקו
2 כפיות אבקת אפיה

להוסיף עכשיו את הקפה במים בהדרגה, תוך כדי עירבול, עד לתערובת אחידה וחלקה.

לאפות על 160 מעלות 1/2 עד 3/4 שעה.
לבדוק עם מקל שיפוד.

לגנאש:

2 כפיות קפה גרגירים
2.5 כפות מים רותחים
3 כפות שמן
1 כוס אבקת סוכר

לערבב ומיד לשפוך על העוגה גם כשהעוגה חמה.

עדיפות לכמות כפולה של הקרם לעוגה, כדי שאפשר יהיה לשפוך ולא למרוח, ועדיין תהיה שכבה עבה.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram