ירקות מוקפצים עם גבינת עיזים
שושי הלר מ'אותנטיות' שילבה במתכון הירקות המוקפצים שלה גבינת מה-עז, מבית 'משק צוריאל' • כך תכינו חגיגה צבעונית במחבת אחת • ויש גם הצעת שדרוג
חומרים:
2 קישואים חתוכים לקוביות
4 פלפלים בצבעים שונים חתוכים לקוביות
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
80 גר׳ גבינת מה-עז
רסק עגבניות
חצי כוס מים רותחים
צ׳ילי מתוק
סוכר, מלח ופלפל
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
- מטגנים במחבת את קוביות הירקות, אפשר להוסיף סוגים עוד לפי הטעם (והמלאי).
- בינתיים בקערה שמים רסק עגבניות, חצי כוס מים רותחים ולפי הטעם: צ׳ילי, מלח פלפל וסוכר. מערבבים היטב, יוצקים על הירקות במחבת וממשיכים בערבוב. לקראת סיום הטיגון, מוסיפים נתחים קטנים מהגבינה ומערבבים בעדינות.
- כדאי להגיש מיד, עם לחם או פיתה טריה.
- מי שתרצה לתת לזה טוויסט נוסף, יכולה להוסיף לטיגון לפני הגבינה ביצה טרופה, ולערבב עם הירקות ואז להוסיף את הגבינה.
תגובות
אין תגובות