איך תדעו אם המוצר שקניתם בחנות ‘נאפה לאחר הפסח’?

אתם מקפידים לאכול מוצרים שנאפו רק לאחר הפסח? מקפידים לאכול רק מה שנטחן לאחר הפסח? כך תפענחו את קוד היצור, המלמד מתי נוצר במוצר
אריה ריבקינד
כ"ג ניסן התשע"ה / 12.04.2015 13:50

האם גם אתם מקפידים שלא לאכול מוצרי חמץ שנמכרו לגוי לפני חג הפסח, אלא צורכים דווקא מוצרים שהוכנו לאחר הפסח?

בין המחמירים ישנם כאלה שדי להם בכך שהמוצר “נאפה לאחר הפסח”, כאשר המשמעות היא שהקמח ויתר מרכיבי המוצר כבר אוכסנו במחסני המפעל ונמכרו לגוי – ורק יוצרו לאחר חג הפסח.

אחרים מהדרים אף יותר ודורשים להשתמש רק במה ש”נטחן לאחר הפסח”, או “נאפה מקמח שנטחן לאחר הפסח”.

כיצד אבל ניתן לדעת מתי הוכן המוצר שנרכש?

בחלק גדול מהמוצרים מוצג בצורה ברורה,על פי חוק, תאריך הייצור. אולם ישנם מוצרים שתאריך היצור המופיע עליהם מוצג ב’קוד יצור’, הכולל מספרים. פיענוח הקוד מלמד מתי נוצר המוצר.

וכך תפענחו את הקוד:

השיטה המקובלת במפעלים היא למספר את כל הימים שבין ה-1 בינואר ל-31 בדצמבר, כשכל יום מקבל מספר עוקב, וכך הוא מצוין בקוד היצור, כאשר ליום מוסיפים מספר המציין את השנה.

וכך, היום יום ראשון, הוא היום ה-102 מתחילת השנה האזרחית. כיוון שכך, קוד היצור  אמור לכלול את הספרות 15-102, כלומר היום ה-102 בשנת 2015. לעיתים הקוד כולל רק את הספרה האחרונה של השנה, והקוד יופיע כך:  5102.

יתכן וישנם מוצרים שהספיקו ליצרם כבר לפני חצות של מוצאי שבת, ולכן הקוד יהיה 15-101.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות