מתכונים לחנוכה: לביבות וסופגנייה עם טוויסט פיקנטי

מאיר רוזנברג, השף הראשי במלון 'רימונים גלי כנרת', מעניק מתכונים של לביבות וסופגניות, אך מוסיף להם טוויסט ההופך אותם לעכשוויים ומיוחדים
יעל חן
י"ח כסלו התשע"ה / 10.12.2014 10:20

לביבות בננות וקוקוס – חומרים ל-15 לביבות

8 יחידות בננות

1.5 כוס קוקוס

4 ביצים

5 כפות סוכר

3 כפות אבקת סוכר

כפית תמצית וניל

קורט קינמון

1 כוס קמח

10 גרם אבקת אפיה

שמן לטיגון

אופן הכנה:

1. לפרוס את הבננות לפרוסות.

2. לערבב את כל החומרים יחד וליצור לביבות בעזרת כף.

3.לטגן בשמן חצי עמוק עד לקבלת גוון חום זהוב.

4. בהגשה לפזר אבקת סוכר.

לביבות

לביבות פלפלים קלויים – חומרים ל-15 לביבות

1 ק”ג פלפל אדום

1ק”ג פלפל ירוק

1 ק”ג פלפל צהוב

1 כוס קמח

4 ביצים

10 גרם אבקת אפיה

1 כף טרגון קצוץ

כפית שום קצוץ

מלח, פלפל שחור גרוס

שמן לטיגון

1/2 כוס שמן זית

אופן הכנה: 

1.מתבלים את הפלפלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס.

2. קולים את הפלפלים בגריל.

3. מקלפים את הפלפלים וחותכים אותם לרצועות.

4.מערבבים את כל החומרים יחד ומטגנים עד לקבלת צבע חום זהוב

 חנוכה

סופגנייה במילית קרם ערמונים ושוקולד לבן – חומרים ל- 12 סופגניות

500 גרם קמח

2 ביצים

100 גרם מרגרינה

25 גרם שמרים

קורט מלח

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס שמן

2 כוסות מים פושרים

שמן לטיגון

חומרים לקרם ערמונים:

0.5 ק”ג ערמונים

1/2 ליטר שמנת

200 גרם שוקולד לבן

3 כפות אבקת נוגט

2 כפות סוכר חום

אופן הכנה של הסופגניות:

1.מערבבים את השמרים עם 1/4 כוס מים וכף קמח ומשרים כ-5 דקות.

2.מקציפים את הביצים והסוכר.

3. ממסים את המרגרינה.

4. מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. נותנים לבצק לנוח כ -30 דקות.

5. יוצרים 12 עיגולים מהבצק, ונותנים לבצק לנוח עוד כ-30 דקות.

6. מחממים את השמן ומטגנים את הסופגנייה מכל צד עד לקבלת צבע זהוב.

אופן הכנה קרם ערמונים:

1.חורצים את הערמונים ואופים בתנור בחום 200 מעלות 15 דקות, לאחר מקלפים את הערמונים.

2. מערבבים את הערמונים עם השמנת, אבקת הנוגט והסוכר ומרתיחים בחום נמוך שתי דקות.

3. לאחר שמורדים מהאש, מוספים את השוקולד הלבן ומערבבים עד שהשוקולד נמס.

4. מעברים את הקרם למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחיית קרמית ואחידה.

5. מקררים את הקרם ומזלפים לתוך הסופגנייה.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות