קרעפלאך מעלף לערב יום כיפור: מלית עוף, בקר או תפוחי אדמה

June Green
10 בOctober 2024   
Photo: 
Courtesy of the photographer
Ingredients:

For the dough:

2 eggs

1/4 cup oil

2 cups flour

1/4 cup lukewarm water

A pinch of salt

How to prepare:

• ללוש לבצק, לרדד, לקרוץ לעיגולים בעזרת כוס ולמלא במלית המועדפת עליכם – עוף או בקר.

For the chicken filling:

Cooked chicken (from the soup) crumbled with a fork

A few breadcrumbs

1/2 egg

Fried onions

A little salt

For the ground beef filling:

1 large onion, cut into small cubes and fried until golden brown

250 grams of minced meat

A little salt and pepper

• Fry the minced meat together with the onion until it changes color.

• Place the minced meat on a plate with paper towels to absorb all the oil.

• Cool and chop the filling well with a knife.

• Mix with a little salt and pepper

For the potato filling:

1 medium-sized potato, cooked until fully tender, mashed well

1 large onion, cut into small cubes and fried until golden brown

A little salt and pepper

Mix well.

Preparing the kraut:

• לערבב היטב ולמלא את בצק הקרעפלאך

• לסגור את הקצוות בעזרת מזלג

• להרתיח סיר עם מים ומעט מלח

• להחליק את הקרעפלאך למים הרותחים

• Cook for about 20 minutes

• להגשה יפה: לתפוס את שתי הקצוות של הקרעפלאך ולחבר יחד על ידי לחיצה עם האצבעות – כמו בתמונה (לחצו עליה להגדלה):

[gallery]

 

en_USEnglish
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram