מגזין ‘טועמיה’ מגיש: מתכון למוקפץ חצילים, קשיו ופרגיות ברוטב

June Green
9 בMarch 2022   
Photo: 
צילום וסטיילינג: depositphotos

כמות: 6 מנות I זמן: חצי שעה I קושי: קל I כשרות: בשרי

Ingredients:

600 גרם פרגיות חתוכות לרצועות קצרות

2 חצילים מאיכות גבוהה ללא גרעינים

שמן עמוק לטיגון החצילים

כוס קשיו לא קלוי

4 בצלים ירוקים חתוכים גס

לרוטב הוי סטיר:

3 כפית סויה איכותית

1 כפית חומץ אורז או חומץ תפוחים

2 כפות אבקת מרק פטריות איכותית

מומלץ: כף אבקת פטריות שיטאקי (קונים פטריות מיובשות וטוחנים לאבקה)

כפית רסק עגבניות

2 כפות סוכר חום

A pinch of salt

כף גדושה קורנפלור

4 כפות מים קרים

How to prepare:

1. פורסים את החצילים לרצועות עבות וקצרות. מטגנים את פרוסות החצילים בשמן עמוק חם עד הזהבה.

2. את כל חומרי הרוטב מערבבים בקערה ומעבירים לסיר.

3. מרתיחים ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה עד הסמכה. טועמים ומשפרים תיבול.

4. לתוך ווק יוצקים מעט שמן זית, מכניסים את רצועות הפרגית ומקפיצים על אש גבוהה במשך 10 דקות.

5. מוסיפים את הקשיו ואת הבצל ירוק הגס ומקפיצים יחד עם העוף ללא נוזלים כ-2 דקות.

6. יוצקים 5 כפות מהרוטב הוי סטיר שהכנו ומקפיצים עוד כדקה.

7. מוסיפים את החצילים ומעליהם יוצקים עוד 2 כפות רוטב ומקפיצים עוד שתי דקות עד לספיגת הנוזלים.

8. מעבירים לקערה לצד אורז יסמין איכותי ומקשטים בבצל ירוק.

לפרטים והרשמה למגזין טועמיה - Click here 

en_USEnglish
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram