מתכון לקינוח שמתאים לכל אירוח: מלבי עם עוגיות מיני קוקיס מפוררות

יוני גרין
26 בנובמבר 2019    אין תגובות
צילום: 
גלי איתן

מצרכים:

375 מ״ל שמנת מתוקה
225 מ״ל חלב
75 ג״ר סוכר
35 ג״ר קורנפלור מומס ב ¼ כוס חלב
סירופ מי ורדים
250 גרם עוגיות מיני קוקיס סבתא שושנה מפוררות (או כל טעם אחר שאוהבים מסדרת העוגיות מיני קוקיס)
קוקוס טחון.

אופן הכנה:

1. יש להניח בסיר את השמנת מתוקה, חלב וסוכר ומביאים לסף רתיחה.

2. במקביל מערבבים בכוס את החלב והקורנפלור עד להמסה של הקורנפלור עד למרקם חלק.

3. כשהשמנת רותחת מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.

4. מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד להסמכה.

5. מוזגים את המלבי למנות אישיות (חשוב להשאיר מקום לסירופ והתוספות).

6. מצננים במקרר את המלבי עד שקר לחלוטין.

7. לפני ההגשה מוסיפים סירופ מיי ורדים לפי הטעם, קוקוס טחון ומעל לפזר עוגיות מיני קוקיס 'סבתא שושנה' - מפוררות.

צילום: גלי איתן
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram