שכחו פרט שולי קטן: למנדלבליט אין כעת כל יכולת להגיש אישום

כל המהלכים של סער מבוססים על תעמולה שקרית של מנדלבליט. אין סיבה לליכוד לפעול על בסיס שקר • אין סיבה לשנות תוכניות כעת, לאחר שהפקיד הבלתי נבחר אמר את עמדתו הפוליטית
קרולין גליק
כ"ו חשון התש"פ / 24.11.2019 16:00

איכשהו, פסח על תשומת לבנו פרט שולי קטן: למנדלבליט אין כל יכולת בעת הזאת להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו.

על פי חוק, כדי להגיש כתב אישום נגד חבר כנסת, על היועמ”ש קודם להגיש את כתב האישום לח”כ, לכנסת ולוועדת הכנסת. ולעת עתה, נוכח ממשלת המעבר, אין ועדת כנסת שאליה ניתן להגיש כתב אישום.

על פי חוק, לאחר שוועדת הכנסת מקבלת את כתב האישום, היא תפתח בדיונים לגבי מתן חסינות לאותו חבר כנסת. כל התהליך הזה יכול לקחת חודשים רבים. ובכל מקרה לא ניתן בכלל לפתוח בתהליך זה כל עוד אין ממשלה כי כל עוד אין ממשלה, לא תתמנה וועדת כנסת.

במילים אחרות, כל השיח הציבורי מאז יום חמישי מבוסס על פיקציה.

כאשר מנדלבליט הודיע כי הוא מגיש כתב אישום נגד נתניהו הוא עשה אקט פוליטי, לא משפטי. הוא פעל כפוליטיקאי לא כיועץ המשפטי לממשלה. התכלית שלו פוליטית גרידא.

הוא פועל להביא להדחת ראש ממשלה בתהליך פוליטי מזוהם מבוסס על קמפיין של דיסאינפורמציה כביכול משפטית.

התגובות של גדעון סער ובני גנץ וכל השאר היו בהתאם לציפיות.

כעת, מדווח כי מנדלבליט – ששוב לא מוסמך כלל על פי חוק להגיש כתב אישום נגד נתניהו או כל ח”כ אחר בתקופה זאת – מקים ועדה בראשות שי ניצן (אגב, מתי הוא כבר מסיים את התפקיד ומעביר את המושכות לליאת בן ארי?). תכלית הוועדה לקבוע אם מנדלבליט יכול לאפשר לנתניהו להמשיך לכהן כראש הממשלה לנוכח כתב האישום שמנדלבליט לא יכול להגיש נגדו.

הבנתם? הכל שקר. אין כאן כתב אישום. אין כאן חוק. אין כאן משפט.

יש כאן הפיכה שבה פרקליטים – בתמיכת פוליטיקאים אופרטוניסטיים ועיתונאים מוטעים פוליטית – משתמשים במונחים משפטים כדי להפיל מנהיג פוליטי שלא באמצעות בחירות.

יש אומרים שכדאי לנתניהו ללכת ראש בראש עם סער כדי להביס אותו בהליך מהיר. אני לא חושבת שזה נכון.

כל המהלכים של סער מבוססים על תעמולה שקרית של מנדלבליט. אין סיבה לליכוד לפעול על בסיס שקר. אם לא הייתה כוונה לערוך פריימריס לראשות הליכוד לפני שמנדלבליט מסר את הודעתו הפוליטית נטולת משמעות משפטית ביום חמישי בערב, אז אין סיבה לשנות תוכניות כעת, לאחר שהפקיד הבלתי נבחר אמר את עמדתו הפוליטית.

• מתוך דף הפייסבוק של קרולין גליק

הדפס כתבה

4 תגובות

הוסף תגובה חדשה
    פרשנותה של גליק נהדרת, אבל למרבה הצער, אינה נכונה
    25/11/2019 15:00
    א
  1. סמכותו של היועץ המשפטי לממשלה להגיש כתבי אישום קבועה במפורש בחוק, גם נגד חברי כנסת. הוא עשה את תפקידו לפי סמכותו, והגיש את כתב האישום לראש הממשלה וליו”ר הכנסת, בהתאם לחוק. למרבה הצער, הכנסת משותקת כרגע וטרם מינתה ועדת כנסת קבועה, ולכן הליך החסינות לא יכול להימשך כרגע. המשמעות היא שההליך המשפטי נגד ראש הממשלה עשוי להידחות עד שתוכרע בקשתו לחסינות בידי ועדת כנסת קבועה (שאגב, הכנסת מוסמכת להקים בכל עת, עם או בלי ממשלה; ויהיו שיטענו שזו אף חובתה להקים ועדת כנסת קבועה בהקדם כדי לדון בשתי בקשות החסינות המונחות לפתחה). אין בכך כדי להשליך על סמכותו של היועץ המשפטי לממשלה להגיש כתבי אישום – רק על סמכותה של הכנסת לקבוע חסינות. (דרך אגב, סגן השר רפאל פנחסי הודח מתפקידו כסגן שר ב-1993 על אף שהכנסת סירבה להסיר את חסינותו נוכח כתב אישום שהוגש לה – כך שחסינות אינה מונעת הדחה.)
    אבל לא דעתה של גליק, וגם לא דעתי, קובעת כאן. אם גליק סבורה שאכן הייתה כאן חריגה מסמכות, תתכבד ותעתור לבג”ץ ותראה האם פרשנותה המשפטית (שסותרת את כל עקרונות הפרשנות המשפטית הנהוגים בישראל) תתקבל או לא. גם ראש הממשלה נתניהו זכאי, כמובן, להגיש עתירה כזו.

  2. ביבי שלנו! תבורך מפי עלוין
    26/11/2019 02:34
    רק ביבי בהצלחה בע"ה
  3. ביבי שלנו זככיי
    בהצלחה

  4. כיפוף החוק למטרתם הפוליטית
    26/11/2019 05:36
    יוסי
  5. מעקמים את החוק ומפרשים אותו כמו שנוח להם זה לא חוק זה חוקן

  6. גם רבין חוסל בשילוב קריאות סרק! סרק! סרק!
    26/11/2019 07:41
    ערק זחלוואי
  7. שם זה היה בירי כאן זה באמצעות האשמות וכתבי אישום שלא ע”פ תקנות הדיון והחוק.