4 ימים למנדט: מה יצא מפגישת גנץ עם הנשיא רבלין ומה יעשה ליברמן

יו"ר כחול לבן ישב עם הנשיא שעה וחצי, עדכן אותו על המו"מ שהוא מנהל - אבל לא קיבל פתרון לפלונטר הפוליטי • איילת שקד: "רק חברי כנסת הם אלה שיחליטו אם ראש הממשלה יכהן עד פסק דין חלוט"
אריה ריבקינד
י"ט חשון התש"פ / 16.11.2019 23:58

המנדט של יו”ר כחול לבן מסתיים ביום רביעי: פגישתם של בני גנץ והנשיא רובי ריבלין הערב (מוצאי שבת), שנמשכה כשעה וחצי, הסתיימה ללא פריצת דרך, ועושה רושם שתקוותה האחרונה של כחול לבן היא לפורר את ‘בלוק הימין’.

לפי דיווח בחדשות 12, גנץ עדכן את ריבלין במשא ומתן הקואליוציוני ונועץ עמו מה ניתן לעשות בזמן שנותר לו, אולם לא קיבל פתרון לפלונטר הפוליטי.

בהודעה משותפת עם תום המפגש מסרו השניים: “גנץ עדכן את הנשיא על סטטוס המשא ומתן הקואליציוני, ודן עימו על מרכיבי מתווה הנשיא מתוך מגמה למנוע בחירות נוספות. השניים קבעו כי ימשיכו לעמוד בקשר בהמשך ככל שידרש”.

במקביל, ליברמן ממשיך להתבצר בעמדתו כלשון המאזניים ומסרב לתמוך באחד מהגושים – לא יעזור לנתניהו, אך גם לא יאפשר ליו”ר כחול לבן בני גנץ להקים ממשלת מיעוט בתמיכת הערבים.

“מה שמפריד בין הקמת ממשלת אחדות להליכה לבחירות בפעם השלישית הם אגו ואינטרסים אישיים, שפוגעים בעתידה של מדינת ישראל”, אמר הערב ליברמן.

שקד: “אנחנו בדרך לבחירות חדשות”

שרת המשפטים לשעבר איילת שקד הגיעה הערב לריאיון ב’פגוש את העיתונות’ וסיפרה על מינויו של נפתלי בנט לשר ביטחון – שלדבריה נעשה בהסכמתה המלאה.

“העובדה שבנט מונה לשר ביטחון זה דבר שהיה על דעתי, בהסכמתי ואפילו בדחיפתי”, הבהירה שקד. “אני חושבת שזה טוב לישראל שיהיה שר ביטחון. ראש ממשלה זה התפקיד הכי קשה בעולם כולו וטוב שיהיה שר ביטחון במשרה מלאה וטוב שזה נפתלי בנט”.

“זה היה מהלך משותף והחלטה משותפת”, הוסיפה שקד. “נכנסו לפוליטיקה כדי לעשות טוב למדינה, לא בשביל לחמם כיסאות. אנחנו אוהבים את העשייה, וברגע שנתניהו נתן לנו לבחור בין שניים מהתיקים הפנויים לבין תיק הביטחון הסכמנו שניקח את הביטחון. יש כאן שותפות ארוכת שנים פעם אני מוותרת ופעם הוא מוותר”.

“אנחנו בדרך לבחירות חדשות”, הדגישה שקד. “אני מאוד מקווה שלא אבל לצערי אנחנו שועטים לעבר בחירות ויכול להיות שלא תהיה ממשלת קבע לעוד חודשים רבים אז טוב שיש שר ביטחון וטוב שזה בנט”.

על מצבו המשפטי של נתניהו אמרה: “רק חברי כנסת הם אלה שיחליטו אם ראש הממשלה יכהן עד פסק דין חלוט. בג”ץ לא יכול לדרוס חוק יסוד ואם יעשה את זה – זה משול להפיכה”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות