תובע: נכשל במכרז חינוכי כי רעייתו רשמה על שמו תרופה פסיכיאטרית

שף התכוון להגיש את תיקו הרפואי כדי להתמודד למשרה וגילה להפתעתו שמצויים בו מרשמים לתרופות שאליהן מעולם לא נזקק • כשבירר את הנושא גילה כי גרושתו, שעבדה אז במרפאה בה טופל, ביקשה מגורמים רפואיים לרשום המרשמים ללא ידיעתו • כללית: "תביעה מופרכת ללא בסיס"
שייע קליין
א' אלול התשע"ט / 01.09.2019 12:01

האם ייתכן שקופת חולים תאפשר לבעל או לאישה לרשום על שם בני זוגם מרשמים לתרופות ללא ידיעתם? הזוי ככל שזה נשמע, מסתבר כי מדובר בנוהל בקופת חולים כללית – או כך לפחות נטען בתביעה שהוגשה בימים אלה על ידי עורכי הדין דוד פייל וגל מרקוביץ לביהמ”ש השלום בתל אביב.

על פי התביעה, הבעל, בן 49, תושב הגליל המערבי, שף במקצועו, ניגש למכרז דרך ועדת מכרזים, למשרת הדרכה בקורס בישול, לאוכלוסייה עם מוגבלויות מנטליות. כחלק מהמכרז הוא נדרש להציג אישור שאינו נוטל תרופות פסיכיאטריות, ופנה לשם כך לרופאת המשפחה שלו בקופת חולים כללית.

לתדהמתו, זו ענתה לו כי לא יוכל לקבל את האישור, משום שבתיקו הרפואי קיימים מרשמים לתרופות פסיכיאטריות.

לדברי פרקליטו, עו”ד דוד פייל, הגבר נדהם, כי מעולם לא סבל מבעיות פסיכיאטריות ולא נדרש לטיפול תרופתי שכזה.

על פי התביעה הגבר ביקש מהרופאה לבדוק את העניין, וזו הציגה לו טופסי “אל תור”, החתומים בחתימה שאינה חתימתו, ובגינם התקבלו המרשמים.

לדברי עו”ד פייל, לא נותרה בידו של השף ברירה אלא להחמיץ את המכרז, אך הסקרנות בערה בו, והוא הזמין, בתשלום, עותק מתיקו הרפואי – על מנת להבין את פשר המרשמים המוזרים.

לדברי הגבר, מעיון בתיק, הוא נדהם לגלות כי מצויים בו מרשמים לתרופות שאליהן מעולם לא נזקק, ושאותן מעולם לא נטל, ובהן תרופות פסיכיאטריות, משככי כאבים, תרופות לטיפול בפטרת ועזרים רפואיים לטיפול בסוכרת ולחץ דם.

כפי שצוין בתיקו הרפואי, מרשמים אלה ניתנו “בהיעדר המטופל”, ומבלי שצוינו האבחנות בגינן לכאורה הונפקו.

משפנה להנהלת קופת החולים בטענה כי זויפו בשמו מרשמים, השיבו לו מהקופה: “רכישת תרופות עבור בן משפחה מהווה פרקטיקה מקובלת, הנעשית בתום לב וכדי להקל על בן המשפחה”.

כשחקר לעומק את העניין התחוור לתובע כי גרושתו, שבזמנים הרלוונטיים עבדה כמנהלת אדמיניסטרטיבית במרפאה בה טופל, ביקשה מגורמים רפואיים במרפאה – ללא אישורו או ידיעתו – לרשום על שמו מרשמים לתרופות שונות.

מאז נאלץ הגבר להפסיד עבודות שונות נוספות בתחום מקצועו, בגלל שלא יכול היה להציג אישור שאינו נוטל חומרים נרקוטיים.

“הרישומים הכוזבים שנעשו בתיקו הרפואי של התובע וחשיפתם לצדדים שלישיים פגעו במשרתו, בעיסוקו, במשלח ידו ובמקצועו, ובכך פגעו בשמו הטוב לפי חוק איסור לשון הרע”, טוען עו”ד פייל.

בתגובה לפנייה של עו”ד פייל לקופת החולים, ענו בכללית כי התרופות המדוברות נרשמו בעבר, כך שקבלתן החוזרת נעשה בתום לב. “בשיחה שהתקיימה בין מרשך לבין נציגי המבוטחת ציין מרשך שעד אוקטובר 2014 ייתכן שהיו רישומים בהסכמתו, אך החל ממועד זה כל התרופות נרשמו שלא בידיעתו ולא בהסכמתו. מבדיקת הרשומה עולה כי מרבית התרופות נרשמו עבור מרשך לפני חודש אוקטובר 2014, דהיינו בהסכמת מרשך, וכי התרופות שנרשמו לאחר אוקטובר 2014 היו דומות לאלה שנרשמו לפני כן, כך שרישומן נעשה בתום לב ועל סמך התנהלות רציפה קודמת שתועדה ברשומה הרפואית”.

האיש החליט לתבוע את הקופה לאחר שלטענתו ניהל מול כללית שיח מאז שגילה את המקרה, במהלך 2015. “הרמתי ידיים בשלב מסוים כי בקופת חולים אמרו שאני משליך עליהם את הסכסוך המשפחתי. מדובר בתרופות שמעולם לא צרכתי, ואין להן גם תיעוד לפני כן. כל התרופות נרשמו בהיעדרי”, אמר.

בימים אלה הגיש עו”ד פייל, בשם השף, תביעת מיליונים נגד קופת חולים כללית בטענה לזיוף מרשמים, לאי שמירה על פרטיותו של מרשו ולפגיעה בשמו.

התביעה הוגשה עד הסכום המקסימלי שבסמכות בית משפט השלום (2.5 מיליון שקלים) נגד שירותי בריאות כללית.

התביעה נדונה בימים אלה בבית משפט השלום בתל אביב.

מכללית נמסר בתגובה: “כתב התביעה התקבל בימים אלו, אך כבר מעיון בו עולה ומלמד כי הנטען בו מופרך ואין לו כל בסיס רפואי או משפטי. תגובה על כך תינתן במלואה במסגרת ההליך המשפטי”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות