סקר חדשות 12: ברק-מרצ מרסקים את פרץ ולוי, שקד מזניקה את הימין

התחזקות משמעותית של 'הימין החדש' לאחר שבראשה הוצבה איילת שקד, במקום נפתלי בנט הכושל • מפלגה גדולה שמכילה את כל המפלגות שמימין לליכוד בראשות שקד הופכת לשלישית בגודלה • כמה מנדטים שווים איחודים גדולים בשמאל ובימין, איך נראים הגושים וכמה מקבל ליברמן?
חרדים 10
כ"ג תמוז התשע"ט / 25.07.2019 21:02

מסקר מכון מדגם בראשות מנו גבע ובשיתוף iPanel שבוצע לאחר שנודע על האיחוד בשמאל, ופורסם הערב (חמישי) במהדורה המרכזית של חדשות 12, עולה כי לו הבחירות היו מתקיימות היום, ‘המחנה הדמוקרטי’ – המפלגה המאוחדת של ניצן הורוביץ, סתיו שפיר ואהוד ברק – הייתה זוכה ב-10 מנדטים, תוצאה שמכניסה לכנסת גם את ברק, שהוצב במקום ה-10.

ללא איחוד בימין, המנדטים מתחלקים המנדטים: הליכוד-כולנו עם 29 מנדטים, וכחול לבן נחלשת ל-27 מנדטים – כשהיא מאבדת 3 מנדטים בהשוואה לסקר הקודם.

המפלגה השלישית בגודלה היא הרשימה המשותפת – עם 11 מנדטים.

ליברמן מקבל גם בסקר השבוע 10 מנדטים – לאחר שבסקר  בשבוע שעבר זכתה לראשונה למספר דו-ספרתי.

הסקר מצביע על התחזקות משמעותית של מפלגת הימין החדש לאחר שבראשה הוצבה איילת שקד, במקום נפתלי בנט הכושל: המפלגה מקבלת 9 מנדטים, בהשוואה ל-5 בלבד בסקר קודם.

יהדות התורה עם 8 מנדטים, ש”ס עם 7 ואיחוד מפלגות הימין עוברת במעט את אחוז החסימה עם 4 מנדטים בלבד.

‘זהות’ של משה פייגלין לא עוברת את אחוז החסימה ומקבלת 1.9% מקולות הנשאלים.

בלבד כחול לבן, נפגעת נוספת מהאיחוד של ברק ומרצ היא מפלגת העבודה-גשר, שמקבלת 5 מנדטים בלבד – נתון שמעמיד אותה בסכנה לא לעבור את אחוז החסימה ביום הבוחר.

ומה המצב בגושים על פי התוצאות הללו?

גוש הימין-חרדים עם 57 מנדטים לעומת גוש השמאל-ערבים עם 53 מנדטים. ישראל ביתנו של ליברמן עדיין לשון מאזניים עם 10 המנדטים שלה.

איחוד גדול בשמאל לא מגדיל את הגוש

הסקר בדק גם: מה יקרה אם העבודה-גשר תצטרף ל’המחנה הדמוקרטי’. במקרה כזה, מתברר, היא תקבל 15 מנדטים במקום 10 – אך הכוח האלקטורלי של שתי המפלגות השאר  זהה למצב בו שתיהן רצות בנפרד.

יתר התוצאות נותרות זהות גם למצב כיום: הליכוד-כולנו עם 29 מנדטים, כחול לבן עם 27, הרשימה המשותפת עם 11, ישראל ביתנו עם 10, הימין החדש עם 9 מנדטים, יהדות התורה עם 8, ש”ס עם 7 ואיחוד מפלגות הימין עם 4 מנדטים בלבד. ‘זהות’ שוב לא עוברת את אחוז החסימה וזוכה ל-1.3% בלבד מהקולות.

ומה המצב בגושים על פי התוצאות הללו? אותו דבר. גוש הימין-חרדים עם 57 מנדטים, וגוש השמאל 53 מנדטים. ישראל ביתנו עם 10 המנדטים שלה נותרת לשון מאזניים.

 איחוד גדול בימין לא מגדיל את הגוש

בסקר נבדק גם: כיצד ישפיע איחוד גדול בין כל המפלגות שמימין לליכוד על המפה הפוליטית?

מהתוצאות עולה, כי גם איחוד בצד הימני של המפה הפוליטית לא משנה אותה, אך מחליש את הליכוד במנדט.

אם הבחירות היו מתקיימות היום, ואיחוד מפלגות הימין כולל עוצמה יהודית והימין החדש היו רצות ביחד בראשות איילת שקד, אלה היו התוצאות:

הליכוד יורד במנדט מ-29 ל-28 מנדטים, כחול לבן עם 27 – ומפלגה אחת גדולה שמכילה את כל המפלגות שמימין לליכוד בראשות שקד הופכת לשלישית בגודלה בישראל וזוכה ב-14 מנדטים.

הרשימה המשותפת עם 11, ישראל ביתנו עם 10, המחנה הדמוקרטי עם 10, יהדות התורה עם 8 מנדטים, ש”ס עם 7 והעבודה-גשר נותרת עם 5 מנדטים.

גם במקרה כזה, ‘זהות’ של פייגלין לא עוברת את אחוז החסימה וזוכה ב-1.5% בלבד מקולות הבוחרים.

מהסקר עולה, איפוא,גם לאחר איחוד גדול בימין, מצב הגושים לא משתנה: גוש הימין-חרדים עם 57 מנדטים, גוש השמאל עם הרשימה המשותפת – 53 מנדטים,  וליברמן נשאר ליברמן.

בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, נתניהו שומר על ההובלה – ומגדיל במעט את הפער מבני גנץ: 42% מהמשיבים סבורים שנתניהו המתאים ביותר לתפקיד (לעומת 39% בסקר קודם) בעוד 30% בלבד סבורים שגנץ (29% התאמה בסקר הקודם שערכנו).

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות