רוצים לגוון עם ארוחה קלה? כך תכינו בורקס טונה ובטטה

שרי רוט
8 ביולי 2019    אין תגובות
צילום: 
יחצ

רכיבים:

2 קופסאות שימורי נתחי טונה בהירה פילטונה

1 חבילה בצק עלים

3 כפות שמן זית

תרסיס שמן

1 בצל לבן יבש גדול קצוץ

2 בטטות

1 כף רסק עגבניות

1 פלפל חריף ירוק בינוני קצוץ

מלח ופלפל שחור לפי הטעם והצורך

אופן הכנה:

• מבשלים את הבטטות עד שנעשות רכות ויוצרים מחית.

• מטגנים בשמן זית את הבצל והפלפל החריף עד שהם מזהיבים.

• מוסיפים את הטונה של פילטונה, מחית הבטטות ורסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים לצמצום הנוזלים עד ליצירת מרקם אחיד של המלית.

• מורידים מהאש וממתינים כ-10 דקות שהמלית תתקרר

• חותכים את בצק העלים לריבועים, ממלאים אותו במלית ומקפלים ליצירת בורקס משולש.

• מורחים ביצה מעל כל בורקס ומפזרים שומשום מעליהם.

• משמנים קלות בתרסיס שמן נייר אפייה ע”ג תבנית ואופים ב-180 מעלות למשך כ-15 דקות או עד שהבורקסים משחימים.

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram