רוצים להרשים את האורחים? מתכון מנצח למנת ניוקי ברוטב ערמונים

לארוחת ערב מרשימה או אפילו למנת צהרים בארוחה חלבית: רשת בתי הקפה ביגה מציעה מתכון  ניוקי ערמונים נימוח בפה • כל שלבי ההכנה
יעל חן
כ"ט סיון התשע"ט / 01.07.2019 21:31

מרכיבים:

1 ק”ג תפו”א אדום אפוי בתנור על מלח גס

160 גר’ ריקוטה

50 גר’ חמאה צהובה בטמפ’ החדר

35 ג’ פרמז’ן מגורד

15 גר’ מלח דק

2 חלמונים

1 ביצה

250 גר’ קמח לבן

אופן הכנת הבצק: 

לאפות את תפו”א על מלח גס בתנור בחום של 180 מעלות עד לריכוך, כ-45 דק’.

לאחר האפייה יש לקלוף כשהתפוח אדמה עדיין חם ולמעוך עם מועך תפו”א למחית.

להוסיף למחית  את החלמונים והביצה, המלח והגבינות ולערבב קלות.

להוסיף את החמאה והקמח ולערבב היטב עם לקקן.

הכנת הניוקי:

לחלק את הבצק שנוצר ל-4 נקניקים דקים ולחלק כל נקניק לקוביות של 2ס”מ /2ס”מ.

לחלוט את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.

להכנת הרוטב:

יש להמיס במחבת 60 גר’ חמאה  עד הזהבה.

להוסיף 50 גרם אפונת גינה.

חופן מיקס פטריות ( שימז’י,חורש,יער ופורטובלו) חתוך גס.

5 ערמונים קצוצים.

1 שן שום פרוסה.

1 כפית מחית כמהין/שמן כמהין ( להשיג במעדניות מובחרות).

100 מ”ל  ציר ירקות.

אופן ההכנה: 

להביא לרתיחה עד לקבלת רוטב סמיך ולהוסיף את הניוקי

לפזר מעט פרמז’ן מעל ולהגיש.

צילום: סטודיו דני לילה

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
    עושה רושם טוב
    01/07/2019 23:05
    אורית
  1. אני אוהבת לאסוף לי מתכונים של קינוחים, טוב להכין בזמן הפנוי ולשלוף לסיום ארוחות. זה משדרג!