המושל בכיפה: סמוטריץ’ המועמד המועדף להנהיג את הציונות הדתית
סקר מכון ‘מאגר מוחות’ המתפרסם הבוקר (חמישי) בעיתון ‘בשבע’, בוחן את השפעת ‘המפץ הימני’ על העמדות הפוליטיות של המגזר הדתי-לאומי.
בתשובה לשאלה “למי אתה מתכוון להצביע בבחירות הקרובות לכנסת? – השיבו 22.6 אחוזים כי יצביעו לליכוד, 16.2 אחוזים כי יצביעו למפלגת הימין החדש, 14.4 אחוזים השיבו כי יצביעו לרשימת הציונות הדתית – הבית היהודי והאיחוד הלאומי, 4.4 אחוז השיבו שיצביעו למפלגת עוצמה לישראל, 4.2 אחוזים השיבו שיצביעו לש”ס, 3.2 אחוזים יצביעו למפלגת יחד של אלי ישי, 2.8 אחוזים יצביעו ליהדות התורה.
עם זאת, קיים פער גדול בביטחון בתשובה למי תצביע בין המפלגות המובילות במגזר.
כאשר הנשאלים התבקשו לדרג את רמת הביטחון בתשובתם מ-1 (הכי נמוך) ל-10 (הכי גבוה) – המשיבים שיצביעו ליכוד הביעו רמת ביטחון ממוצעת בתשובתם של 8.08, המשיבים שהשיבו כי יצביעו לרשימת הציונות הדתית הביעו רמת ביטחון ממוצעת של 7.3, ואילו המשיבים שענו כי יצביעו למפלגת ‘הימין החדש’ הביעו רמת ביטחון ממוצעת של 3.92 בלבד.
הנסקרים שהשיבו כי יצביעו לרשימת הציונות הדתית, נשאלו בהמשך: “מי לדעתך צריך לעמוד בראש רשימת הציונות הדתית”?
השאלה היתה פתוחה ולנשאלים לא הוצעו תשובות אפשריות.
54 אחוז השיבו – בצלאל סמוטריץ’, 14 אחוז השיבו – אורי אריאל, 9 אחוז השיבו – אלי בן דהן, 7 אחוז השיבו – נפתלי בנט, 5 אחוז השיבו – הרב דרוקמן, עוד 5 אחוז השיבו – מוטי יוגב, 2 אחוז השיבו – בועז העצני ושיעור דומה תמך במרים פרץ ובסיון רהב מאיר.
הסקר נערך השבוע באופן אינטרנטי על ידי ‘מאגר מוחות’ – מכון מחקר ויעוץ בינתחומי בע”מ בניהולו של פרופ’ יצחק כ”ץ, בקרב מדגם אקראי הסתברותי של 502 משיבים, המהווה מדגם מייצג של הציבור הדתי לאומי בישראל.
תגובות
אין תגובות