לקידוש בבוקר החג: לזניה עם גבינה מתוקה ותפוחי עץ בניחוח קינמון
מצרכים:
1 קופסא (500 גרם) לזניה של ברילה
500 גרם גבינה לבנה
2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה
250 מ”ל שמנת מתוקה 32%
4 ביצים
50 גרם קורנפלור
1/2 כוס סוכר
קורט קינמון
6 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית’
100 גרם מחמאה, מומסת
מעט סוכר חום
אופן הכנה:
• בקערת מיקסר, מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.
• מקפלים בעדינות לתוך קצף הביצים את הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה.
• מוסיפים את הקינמון, מקפלים בעדינות ומניחים בצד.
• פורסים את תפוחי העץ לפרוסות בעובי של 2-3 מ”מ ומטגנים אותם במחבת עם מעט חמאה מומסת וסוכר חום.
• יוצקים מעט מהגבינה לתבנית אפייה משומנת, עליה מסדרים שכבת עלי לזניה (אין צורך בבישול מראש) ועליהם שכבה של תפוחי עץ. שוב עלים של לזניה, גבינות ופרוסות תפוחי עץ.
• השכבה העליונה הינה גבינה ותפוחי עץ. מפזרים למעלה קינמון וסוכר חום.
• מכניסים לתנור שחומם מראש תבנית עם מים רותחים, בתוכה מניחים את תבנית הלזניה (בן מארי) ואופים כשעה בחום של 160 מעלות.
תגובות
אין תגובות