לקידוש בבוקר החג: לזניה עם גבינה מתוקה ותפוחי עץ בניחוח קינמון

מחפשת מאכל שיתאים לקידוש של שבת בבוקר, בין התקיעות, אחרי התפילה ובעת ההמתנה לסיום המניינים? • המותג 'ברילה' מציע מתכון מתוק ועשיר בתפוחים, כמיטב המסורת של ראש השנה
יעל חן
כ"ד אלול התשע"ח / 04.09.2018 00:06

 מצרכים:

1 קופסא (500 גרם) לזניה של ברילה

500 גרם גבינה לבנה

2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה

250 מ”ל שמנת מתוקה 32%

4 ביצים

50 גרם קורנפלור

1/2 כוס סוכר

קורט קינמון

6 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית’

100 גרם מחמאה, מומסת

מעט סוכר חום

אופן הכנה:

• בקערת מיקסר, מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.

• מקפלים בעדינות לתוך קצף הביצים את הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה.

• מוסיפים את הקינמון, מקפלים בעדינות ומניחים בצד.

• פורסים את תפוחי העץ לפרוסות בעובי של 2-3 מ”מ ומטגנים אותם במחבת עם מעט חמאה מומסת וסוכר חום.

• יוצקים מעט מהגבינה לתבנית אפייה משומנת, עליה מסדרים שכבת עלי לזניה (אין צורך בבישול מראש) ועליהם שכבה של תפוחי עץ. שוב עלים של לזניה, גבינות ופרוסות תפוחי עץ.

• השכבה העליונה הינה גבינה ותפוחי עץ. מפזרים למעלה קינמון וסוכר חום.

• מכניסים לתנור שחומם מראש תבנית עם מים רותחים, בתוכה מניחים את תבנית הלזניה (בן מארי) ואופים כשעה בחום של 160 מעלות.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות