מתכון קל להכנה לקינוח: כך תכינו גאלט תפוחי עץ עם שוקולד לבן

שרי רוט
4 בספטמבר 2018    אין תגובות
צילום: 
גלי איתן

מצרכים לבצק:

50 גר׳ אבקת סוכר (2.5 כפות)

100 גר׳ חמאה

1 ביצה שלמה

1 חלמון ביצה

200 גר׳ קמח לבן (1 כוס)

אופן ההכנה:

• במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את אבקת הסוכר והחמאה עד שמתקבל מרקם סמיך.

• מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.

• מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצר בצק.

• מוציאים מהמיקסר ומשטחים.

• עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.

מצרכים לגאלט:

4 תפוחים מזן שאוהבים (רד דלישס, פינק ליידי, גראני סמית׳)

בצק טארט

2 כפות סוכר חום

1 כפית קינמון

1 טבלת אגו שוקולד לבן של כרמית

1 ביצה להברשה

הרכבה:

• חוצים את התפוחים, מגלענים, ויוצרים מכל חצי מניפה.

• מרדדים את בצק הגאלט לעיגול כמה שיותר סימטרי.

•חוצים את טבלת שוקולד  'אגו' לבן ל-2, את החצי הראשון קוצצים באופן גס ומפזרים חתיכות של שוקולד לבן בין התפוחים. את החצי השני קוצצים גס ושומרים בינתיים בצד.

• מקפלים את שולי הבצק שהשארנו בצורה חופפת, כך שנקבל שולי גאלט מסודרים.

• מורחים ביצה על הבצק הנראה לעין. מפזרים סוכר וקינמון מעל מניפות התפוחים בצורה אסתטית.

• אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות.

• לאחר 20 דקות, מוציאים את הגאלט ומפזרים את שארית שוקולד "אגו" לבן הקצוץ,  מחזירים לתנור עד שהבצק משחים וקרם השקדים זהוב מאוד.

• התפוחים יקורמלו במהלך האפייה וכן השוקולד הלבן.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram