לשבת, חגים או ימות חופשה: מתכון לקציצות דגים עם רוטב פלפלים

רשת קפה ביגה מעניקה מתכון טעים במיוחד ועשיר בטעמים. להכנה קלה בבית – קציצות דגים • לשבת שגרתית, לצהרים של ימות חופשה, לסתם יום של חול - או להקפאה כחלק מהיערכות לחגים

יעל חן
כ"ד אב התשע"ח / 05.08.2018 15:40

 קציצות דגים לכ-7 מנות:

מרכיבים:

1000 ג’ דג לבן קצוץ
70 ג’ כוסברה קצוצה
70 ג’ פטרוזיליה קצוצה
250 ג’ בצל לבן קצוץ
50 ג’ פירורי לחם
2 ביצים
5 ג’ פלפל שחור
10 ג’ מלח דק

• יש לערבב היטב את כל המרכיבים. לשים במקרר כדי שהמסה תתייצב ולכדרר כל קציצה ל-40 גרם.

• לאחר מכן יש לצרוב את הקציצות משני הצדדים במחבת עם שמן קנולה.

• להעביר אותן לסיר עם רוטב הפלפלים.

רוטב פלפלים לקציצות הדג

מרכיבים:

200 מ”ל שמן קנולה
10 גרם כמון
20 גרם פפריקה מרוקאית
10 ג’ סוכר
20 ג’ מלח דק
50 ג’ אבקת מרק
2 יח’ פלפל מתוק יבש
20 ג’ פלפל ירוק חריף פרוס
150 ג’ שיני שום פרוס גס
100 ג’ רסק עגבניות
2.200 ליטר מים
75 גרם כוסברה טרייה קצוצה
1.700 קילו פלפל אדום פרוס

אופן הכנה:

• יש לחמם סיר עם 100 מ”ל שמן קנולה, להוסיף את הפלפלים ולבשל כ-10 דקות, להוסיף את הפלפל החריף, לאחר מכן להוסיף את השום ולבשל 6 דקות נוספות.

• להוסיף את הרסק, לערבב ולבשל כ-2דקות.

• במקביל לערבב 100 מ”ל שמן נוספים עם הכמון, פפריקה, מלח, אבקת מרק וסוכר.

• להוסיף את התבלינים כולל הפלפלים היבשים לסיר עם המים, בנוסף להוסיף מחצית מכמות הכוסברה לכסות ולבשל חצי שעה.

• בסוף הבישול להוסיף את יתר הכוסברה ואם יש צורך לתקן טעמים.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות