אהבה מביס ראשון: צמת קפרזה - מאפה בצק עלים עם רוטב עגבניות ומוצרלה

שרי רוט
9 ביולי 2018    אין תגובות
צילום: 
אפיק גבאי

חומרים ל-6 מנות:

 •   500 גרם בצק עלים מרודד ומופשר

  •  2 כדורי מוצרלה פרוסים

 •  10 עלי בזיליקום

 •   ביצה טרופה להברשה

לרוטב עגבניות:

•    2 כפות שמן זית

•    2 שיני שום כתושות

•   1 קופסה עגבניות חתוכות דק מאסטר שף

•    2 כפות רסק עגבניות מאסטר שף

•   מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה:

• מבשלים את חומרי הרוטב 10 דקות ליצירת רוטב במרקם סמיך.

• פורסים את הבצק על משטח עבודה. מסמנים חלוקה לשלושה מלבנים דמיוניים לאורך (אפשר לסמן בעזרת הסכין). מורחים את המרכז ב-3 כפות רוטב עגבניות ומניחים את חומרי המלית בשליש המרכזי: מוצרלה, עגבניה, בזיליקום וכך הלאה.

• חותכים את שני המלבנים הקיצוניים לרצועות אלכסוניות שוות. מקפלים את השוליים העליונים והתחתונים כלפי המלית ומניחים את הרצועות, לסירוגין זו מעל זו, על המלית.

• מניחים את הצמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקררים חצי שעה במקרר או 10 דקות בהקפאה.

• מחממים תנור ל-200 מעלות.

• מברישים את הצמה בביצה.

• אופים 30 דקות עד שהבצק אפוי, תפוח ושחום.

צילום: אפיק גבאי

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram