עונג שבת עם עלית: עוגת שמרים של סבתא במילוי שוקולד ואגוזים
מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: דניה ויינר ודיאנה לינדר
זמן הכנה: יותר מ-3 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: 2 עוגות בתבנית אינגליש קייק באורך 27 ס”מ
מצרכים
לבצק:
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
100 מ”ל (1/2 כוס) שמן
75 גרם (1/4 כוס ועוד 2 כפות) סוכר
1 ביצה
2 חלמונים
180 מ”ל (3/4 כוס) מים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
למלית שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר פרה
100 גרם חמאה (או שמן קוקוס לגרסה פרווה)
50-60 גרם אגוזים קצוצים
ביצה טרופה להברשה
לסירופ:
125 מ”ל (1/2 כוס) מים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
אופן ההכנה:
- בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצה, חלמונים, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.
- בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מלית שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים חמאה (או את שמן הקוקוס) וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
- מצננים את התערובת במשך כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח.
- עיצוב העוגות: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
- על משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-1/2 ס”מ.
- מורחים מחצית מכמות מלית השוקולד בשכבה דקה.
שלב 1 :
- מפזרים אגוזים קצוצים.
שלב 2:
- מגלגלים לרולדה הדוקה.
שלב 3:
- מלפפים את שתי הרצועות שנוצרו כך שתיווצר צורת בורג.
- מעבירים לתבנית וחוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי.
- אפשר לגוון ולהכין מהחלק השני של הבצק צורת בורג קלאסית, לא קראנץ: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים כל אחד מהם למלבן, מורחים מילוי ומגלגלים לרולדה הדוקה. בסוף פשוט יוצרים צורת בורג מ-2 הרולדות הקטנות יותר ושמים בתבנית להתפחה.
- מכסים את העוגות ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך כשעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה בעדינות.
שלב 4:
- אופים במשך 28-35 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות ויציבות.
- סירופ: בסיר קטן שמים מים וסוכר ומחממים לרתיחה. חשוב לוודא שכל הסוכר נמס. מבשלים עוד 1-2 דקות לאחר הרתיחה ומסירים מהאש.
- מברישים את העוגות בסירופ בנדיבות כשהן יוצאות מהתנור
טיפ של עלית:
• העוגות במיטבן ביום ההכנה. אם רוצים לשמור אותן לאורך זמן, אפשר להקפיא אותן אפויות לחלוטין ואז פשוט לחמם מעט לפני ההגשה. החימום מחזיר אותן לחיים.
• מומלץ להגיש את העוגות חמימות ולא קרות מדי.
• אם לא אוהבים אגוזים, אפשר להשמיט אותם מהמלית ורק למלא בשוקולד.
• אפשר למלא את הרולדות בכל מילוי אחר שאוהבים.
תגובות
אין תגובות