עונג שבת עם עלית: עוגת שמרים של סבתא במילוי שוקולד ואגוזים

עונג שבת עם עלית: אין כמו ריח של עוגת שמרים הנישאת בכל הבית, כדי לבשר על שבת שמתקרבת • הנה מתכון נוסטלגי ומשפחתי במיוחד, המבוסס על מתכון קלאסי של סבתא, עם מעט עדכונים והתאמות • בצק שמרים עשיר שמרדדים דק-דק, במילוי שוקולד ואגוזים (אפשר גם תוספות אחרות)
יעל חן
י"ג תמוז התשע"ח / 26.06.2018 00:51

מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: דניה ויינר ודיאנה לינדר

זמן הכנה: יותר מ-3 שעות

 רמת קושי: בינוני

כמות: 2 עוגות בתבנית אינגליש קייק באורך 27 ס”מ

מצרכים

לבצק:

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים

100 מ”ל (1/2 כוס) שמן

75 גרם (1/4 כוס ועוד 2 כפות) סוכר

1 ביצה

2 חלמונים

180 מ”ל (3/4 כוס) מים

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

למלית שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר פרה

100 גרם חמאה (או שמן קוקוס לגרסה פרווה)

50-60 גרם אגוזים קצוצים

ביצה טרופה להברשה

לסירופ:

125 מ”ל (1/2 כוס) מים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

אופן ההכנה:

  • בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצה, חלמונים, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.
  • בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מלית שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים חמאה (או את שמן הקוקוס) וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את התערובת במשך כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח.
  • עיצוב העוגות: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
  • על משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-1/2 ס”מ.
  • מורחים מחצית מכמות מלית השוקולד בשכבה דקה.

שלב 1 :

  • מפזרים אגוזים קצוצים.

שלב 2:

  • מגלגלים לרולדה הדוקה.

שלב 3:

  • מלפפים את שתי הרצועות שנוצרו כך שתיווצר צורת בורג.
  • מעבירים לתבנית וחוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי.
  • אפשר לגוון ולהכין מהחלק השני של הבצק צורת בורג קלאסית, לא קראנץ: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים כל אחד מהם למלבן, מורחים מילוי ומגלגלים לרולדה הדוקה. בסוף פשוט יוצרים צורת בורג מ-2 הרולדות הקטנות יותר ושמים בתבנית להתפחה.
  • מכסים את העוגות ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך כשעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה בעדינות.

שלב 4:

  • אופים במשך 28-35 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות ויציבות.
  • סירופ: בסיר קטן שמים מים וסוכר ומחממים לרתיחה. חשוב לוודא שכל הסוכר נמס. מבשלים עוד 1-2 דקות לאחר הרתיחה ומסירים מהאש.
  • מברישים את העוגות בסירופ בנדיבות כשהן יוצאות מהתנור

טיפ של עלית:

• העוגות במיטבן ביום ההכנה. אם רוצים לשמור אותן לאורך זמן, אפשר להקפיא אותן אפויות לחלוטין ואז פשוט לחמם מעט לפני ההגשה. החימום מחזיר אותן לחיים.

• מומלץ להגיש את העוגות חמימות ולא קרות מדי.

• אם לא אוהבים אגוזים, אפשר להשמיט אותם מהמלית ורק למלא בשוקולד.

• אפשר למלא את הרולדות בכל מילוי אחר שאוהבים.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות