מתכוננים לשבועות: ירקות צרובים על פלנצ’ה במרינדת תפוזים, שום ועשבי תיבול
יומיים חג - ואתם רוצים לגוון את הארוחות? • 'חרדים 10' יגיש לכם מתכונים ורעיונות מעניינים • אבל תחילה, לגיוון הסלטים: מתכון מעניין, לא שגרתי, באדיבות 'סולתם' • מאת תמי פיליפ
רשימת חומרים לכ-4 מנות:
4 כפות שמן זית
1 חציל קטן חתוך לפרוסות בעובי 1 ס”מ
2 כוסות פרחי כרובית טרייה/קפואה מופשרת
1 פלפל אדום גדול חתוך לרצועות עבות
2 בצלים סגולים חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס”מ
מלח, פלפל שחור גרוס
למרינדה:
1/3 כוס שמן
1 כפית גרידת תפוז
1 כף סילאן
1 שן שום כתושה
1/3 כוס מיץ תפוזים
2 כפות עשבי תיבול: פטרוזיליה, בזיליקום, שמיר, נענע
אופן ההכנה:
מברישים את הפלנצ’ה בשמן וצורבים את הירקות משני הצדדים עד שהם רכים.
מכינים מרינדה:
טוחנים בעזרת מוט ריסוק את החומרים לרוטב חלק. מברישים את הירקות במרינדה משני הצדדים, מסדרים על צלחת ומגישים.
תגובות
אין תגובות