למה בית הדין אישר לילדים ליל סדר בפריז בניגוד לחוות דעת של עו”ס?

האבא ביקש מבית הדין לבטל את צו עיכוב היציאה מהארץ הקבוע כנגד הילדים, ולאפשר להם לחוות את ליל הסדר כדת וכדין עם הוריו, אחיו ומשפחתו המורחבת בפאריז • אבל האם התנגדה והביאה חוות דעת מקצועית של העובדת הסוציאלית • מה פסקו הדיינים?
יוסף גרינבוים
ט' ניסן התשע"ח / 25.03.2018 14:02

לקראת חג הפסח וליל הסדר החליט בית הדין הרבני באשקלון, בניגוד לחוות דעת סוציאלית, לאשר לאב להוציא את ילדיו מהארץ ולעשות את הפסח בפאריז.

המדובר בבני זוג גרושים, האם ממוצא רוסי והאב ממוצא צרפתי ולהם שני בנים קטינים, בני ארבע ושש, הגדלים במשמורת האם.

האבא ביקש מבית הדין לבטל את צו עיכוב היציאה מהארץ הקבוע כנגד הילדים, ולאפשר להם לחוות את חוויית הפסח ואת ליל הסדר כדת וכדין עם הוריו, אחיו ומשפחתו המורחבת בפאריז.

האם הביעה התנגדות נמרצת להוצאתם של הילדים מהארץ, ולחיזוק דבריה המציאה חוות דעת מקצועית של העובדת הסוציאלית, השוללת את יציאת הילדים מהארץ.

העובדת הסוציאלית נימקה את חוות דעתה בקונפליקט שבין ההורים, המהווה פגיעה באם ובטובת הילדים.

יו”ר הרכב בית הדין הרבני האזורי באשקלון הרב ישי בוכריס והדיינים הרב שמעון לביא והרב דניאל כץ בחנו את הסוגיה לעומק ותחקרו ארוכות את בני הזוג והעובדת הסוציאלית.

מעיון בהסכם הגירושין מסתבר כי נכתב בו שהאב יוכל לעשות את הפסח עם ילדיו.

הדיינים קראו את חוות הדעת של העובדת הסוציאלית במלואה ובה היא אישרה בין השאר כי שני ההורים נמצאים בקשר טוב עם הילדים ודואגים לשלומם ולרווחתם.

בהכרעת הדין כתבו הדיינים בין השאר: “רצונו של האב להפגיש את ילדיו עם בני משפחתו הוא דבר נכון וראוי שיתרום לילדים ויש בו ברכה גדולה עבורם, שכן כידוע חוסנו של העץ הוא לפי עובי שורשיו ועומקם. סוף דבר לאחר בדיקת העניין לעומקו נראה לבית הדין כי יש לאפשר במקרה זה לאב להוציא את ילדיו כמבוקש לחו”ל לאחר שיעבירו ערבויות מטעמו לבא כוח האם”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
    כותרת מטעה כאילו יש לעו"ס משקל מקצועי
    26/03/2018 09:04
    משפטן
  1. לענ”ד חוו”ד של העו”ס ב 99% הם נגד הבעלים/הגברים ובעד הנשים כאחוות נשים כי 99% מתוכם פסיק 99% מהעו”ס הם נשים.. כל מי שהתנסה או מכיר את התחום יודע שאין כאן כל חוות דעת מקצועית..הם פשוט מתעללות בגברים.. וכל התחפושת של עו”ס ומקצועיות היא עבודה בעיניים.. ולכן יפה עשה בי”ד שדן במקרה על פי שיקול דעתו