השף פנחס בלשניקוב מציג מתכון בריא: סלט קינואה חגיגי לשבועות
חומרים:
כוס קינואה אדומה
2 כפות שמן
1 ½ ליטר מים חמים
1 כפית מלח
חבילת עלי רוקט
½ כוס חמוציות
¼ כוס קשיו
4 צנוניות פרוסות
רבע כוס גבינת פטה מפוררת
1 כוס עגבניות שרי חצויות
1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
מלח
פלפל שחור
סילאן
אופן ההכנה:
• שוטפים את הקינואה היטב ומסננים.
• מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הקינואה ומטגנים קלות. מוסיפים את המלח והמים הרותחים. ממשיכים לבשל על אש בינונית במשך כ-8-10 דקות עד למרקם רך, אבל עדיין מתפצפץ.
• מסננים את הקינואה מהמים ומעבירים לקערה עד לקירור מוחלט.
• חותכים את הבטטה לקוביות קטנות מתבלים במלח פלפל שחור ומעט שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20-30 דקות עד מתרכך – ומניחים בצד לקירור.
• לפני ההגשה לערבב את כל שאר הרכיבים בקערה עם מעט שמן מלח פלפל שחור.
• לזגג מלמעלה את הסילאן.
• למעוניינים ניתן להחליף את הסילאן בדבש.
תגובות
אין תגובות