כזה טעמתם? מתכון ל’סופגניית בלאן’ במילוי קרם פטיסייר עם יין מבעבע
רכיבים להכנת הסופגניות:
400 גר’ קמח
80 גר’ ביצים
34 גר’ מרגרינה
60 גר’ סוכר
20 גר’ שמרים לחים
34 גר’ חלב
114 גר’ יין מבעבע – בלאן דה בלאן של יקב ירדן
1 גרידת מקל וניל
1 גרידת תפוז
1 גרידת לימון1
קורט מלח
אופן הכנה:
• מפוררים את השמרים לתוך הקמח, מערבבים ומוסיפים את הביצים, מערבבים עוד קצת ואז מוסיפים את היין מבעבע וכל שאר המרכיבים חוץ מהמלח. לשים מעט את הבצק ואז מוסיפים את המלח.
• לשים היטב את הבצק ומניחים בקערה משומנת, עוטפים, ומניחים בצד להתפחה כשעה.
• לאחר שעה טופחים על הבצק עד להוצאת האוויר, ומחלקים לכדורים קטנים. מניחים את הכדורים על תבנית, מכסים ומשאירים להתפחה עד שהכדורים מכפילים את גודלם לגודל הרצוי של הסופגנייה.
• מחממים סיר עמוק עם שמן עד לחום של 160 מעלות ומתחילים לטגן את הסופגניות. מטגנים מ-2 הצדדים עד להזהבה.
קרם פטיסייר למילוי הסופגנייה
מרכיבים:
500 גר’ חלב
500 גר’ יין מבעבע – בלאן דה בלאן של יקב ירדן
230 גר’ חלמון
180 גר’ סוכר
80 גר’ קורנפלור
100 גר’ חמאה
4 מקלות וניל
אופן הכנה:
• מרתיחים את היין המבעבע, החלב וגרידת הוניל יחד עם המקלות ואז מסננים.
• בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר, החלמון והקורנפלור.
• בעזרת טכניקת השוואת חום מערבבים בין שתי המסות: לוקחים מעט מהחלב הרותח ומערבבים עם המסה של החלמון ולהפך, עד ששתי המסות מתערבבות יחד לטמפרטורה אחידה.
• מחממים את התערובת שהתקבלה עד לחום של 90 מעלות ומורידים מהאש. יוצקים לקערה ומכסים בניילון נצמד כך שהניילון יגע במסה, ומכניסים למקרר לשעה.
• מוציאים את הקרם מהמקרר ובעזרת לקקן מכניסים את הקרם לשקית זילוף, וממלאים את הסופגניות בקרם. מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
—
לאורך ימי החג ניתן להזמין במסעדות ה’קינגס קורט’ וה’פלאס’ של המלון שתי סופגניות בלאן, יחד עם שתי כוסות יין מבעבע ‘בלאן דה בלאן’ של יקב ירדן ב-60 שקלים בלבד. שיתוף הפעולה הייחודי תקף לאורך ימי החג במסעדות מלון וולדורף אסטוריה ירושלים בלבד
תגובות
אין תגובות