ח"כ מאיר פרוש הגיש הצעת חוק להורדת גיל ההצבעה בבחירות לכנסת לגיל 17 - במקום גיל 18 כנהוג היום, בדומה לבחירות ברשויות המקומיות ולמגמה דומה בעולם.
בדברי ההסבר להצעת החוק כתב ח"כ פרוש:י "צעירים בגיל 17 בישראל הם אזרחים פעילים המעורבים בסוגיות חברתיות, פוליטיות וכלכליות. הם מביעים עניין רב בעתיד המדינה, מוטרדים מנושאים שבסדר היום הציבורי ומוכנים לקחת אחריות על עתידם. הורדת גיל ההצבעה תאפשר להם לבטא את עמדותיהם באופן ישיר בקלפי, ולהשפיע על מקבלי ההחלטות".
הוא הדגיש את העובדה שעל פי דוח של מרכז המחקר והמידע של הכנסת, מדינות דמוקרטיות מפותחות רבות הורידו את גיל ההצבעה בבחירות לרשויות לגיל 17, ואפילו לגיל 16, וכי "אימוץ נורמה זו יציב את ישראל בשורה אחת עם מדינות מובילות התומכות בהרחבת זכויות האזרח".
עוד מציין פרוש כי במדינות בהם הורידו את גיל ההצבעה, כמו באוסטריה, התברר כי אחוזי ההצבעה של הצעירים גבוהה יותר מאשר בקרב בני 18-21. הדבר מוסבר, בין היתר, בכך שבני 17 עדיין חיים לרוב בבית ההורים, נמצאים במערכת החינוך ונהנים מתמיכה מוסדית וחברתית מוגברת שמעודדת השתתפות פוליטית, בניגוד לבני 18 שעוברים לרוב שינויי חיים מהותיים, מה שמפחית זמנית את מידת ההשתתפות שלהם.
"הורדת גיל ההצבעה תביא להגדלת מספר בעלי זכות הבחירה בכ-120 אלף איש. צעד זה צפוי להגביר את שיעור ההצבעה הכללי, להוביל למעורבות רבה יותר של הצעירים בדיונים ציבוריים, ולחייב את המערכת הפוליטית להתייחס באופן מעמיק יותר לנושאים המעסיקים את הדור הצעיר. בכך, תתחזק הדמוקרטיה ותהפוך למייצגת יותר של כלל אזרחיה", נכתב בהצעת החוק.