שופטי בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) בהאג דחו אתמול (רביעי) את בקשת ישראל לבטל את צווי המעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט - בעוד הם בוחנים את הערעור הישראלי על סמכותם לדון על ניהול המלחמה ברצועת עזה.
הרכוש שלכם ניזוק בגלל המלחמה? אתם זכאים לפיצוי • כל הפרטים
לפי דיווח ב'כאן חדשות', בהחלטה שפורסמה באתר ה-ICC, דחו השופטים גם את הבקשה הישראלית להשעות את חקירת ה-ICC הרחבה יותר בנוגע ל"פשעים", לכאורה, שבוצעו בעזה.
ישראל פנתה בחודש מאי לבית הדין בהאג, וביקשה לבטל את צווי המעצר נגד נתניהו וגלנט. הטיעון המרכזי בבקשה היה שבית הדין הוציא את הצווים מבלי להתייחס לטענת ישראל, כי אין לו סמכות לדון בסכסוך הישראלי-פלסטיני.
לפי הטענה, בית הדין כלל לא היה רשאי להוציא את צווי המעצר, בגלל הסכמים שנחתמו בתחילת שנות ה–90 ותקפים גם היום, לפיהם הרשות הפלסטינית הסכימה שאין ל-ICC סמכות לדון בעניינים פליליים באזורנו.
השופטים דחו את הטיעון, ואמרו כי ערעור ישראל על צווי המעצר עדיין תלוי ועומד וכי צווי המעצר יישארו בתוקף עד שבית המשפט יכריע בנושא.
עם זאת אין עדיין לוח זמנים לפסיקה שכזו.
בחודש יוני הטילה ארצות הברית סנקציות אישיות על ארבעה שופטים בבית הדין הפלילי הבינלאומי, בעקבות הוצאת צו המעצר נגד נתניהו.
שניים מהשופטים עליהם הוטלו הסנקציות היו בהרכב שדחה את בקשת ישראל לבטל את צווי המעצר.