באיראן הצליחו ללמוד את מערכות ההגנה האווירית הישראליות, ובחלק מהמקרים אף לחדור אותה. כך עולה מניתוח של נתוני פגיעת הטילים האיראנים ששוגרו לעבר ישראל בזמן 'עם כלביא'.
הרכוש שלכם ניזוק בגלל המלחמה? אתם זכאים לפיצוי • כל הפרטים
על פי תחקיר מיוחד של 'הוול סטריט ג'ורנל' שפורסם היום (רביעי), האיראנים הצליחו לעשות זאת על ידי ניסוי וטעייה סביב שיגור הטילים ואיתור פערים בשכבות ההגנה של ישראל.
לפי מומחי הגנה מפני טילים, טהראן שינתה טקטיקה במהלך המלחמה בכל הנוגע לשיגור הטילים, כאשר הניסוי והטעייה שלהם הובילו לאיתור פערים במערכות ההגנה. וכך בשלבים מתקדמים של המלחמה האיראנים שיגרו טילים מתקדמים יותר, בעלי טווח רחב יותר, אשר שוגרו מרדיוס רחב יותר של מקומות בתוככי איראן.
בנוסף, האיראנים תזמנו את שיגורי הטילים ואופיים, וגם הגדילו את הפיזור הגאוגרפי של מטרותיהם. בסופו של דבר, עם התמשכות המלחמה – איראן שיגרה פחות טילים, אבל עלו שיעורי ההצלחה שלהם.
הנתונים לקוחים מבדיקה של מכון מחקר אמריקני.
לפי הנתונים, במחצית הראשונה של המלחמה היו 8% של חדירות איראניות את מערכי ההגנה האווירית של ישראל, בעוד שבחלק השני של המלחמה זה עלה ל-16%.
לפי נתוני מכון מחקר אמריקני, היום ה"מוצלח" ביותר מבחינת איראן היה 22 ביוני - יומיים לפני סיום המלחמה, כאשר 10 מתוך 27 הטילים ששיגרה פגעו במטרות בישראל.
עוד דווח שחלקים מהטיל ההיפר-סוני פתאח 1 נפלו בלפחות בשתי ערים בישראל.
בדיווח בעיתון גם הוצג פילוח יירוטים ופגיעות של הטילים האיראנים שנורו וחדרו את המרחב האווירי של ישראל, בזמן המלחמה ובחלוקה לפי ימים.
"כל מערכת הגנה מפני טילים, אפילו מתוחכמת כמו זו של ישראל, תיחדר בסופו של דבר", אמר רפאל כהן, חוקר בכיר בצוות מחקר בפנטגון. "המפתח לכל מערכת הגנה אווירית הוא פחות בניית מערכת מושלמת עם כל שכבה ויותר האפקט המצטבר".