שר הבריאות אריאל בוסו נעתר להמלצת מנכ"ל משרדו, משה בר סימן טוב, והחליט למנות ועדה חיצונית שתבחן את התנהלות דירקטוריון קופת החולים כללית. זאת, לאחר שעלה חשש ליציבות הקופה ולהתנהלותה התקינה.
לפי דיווח ב'כאן חדשות', ועדת הבדיקה תגיש את המלצותיה בעוד כחודש.
מדובר בצעד חריג שלא ננקט עד כה מעולם.
חוק ביטוח בריאות ממלכתי מקנה לשר את הסמכות למנות ועדת בדיקה, ולאחר הגשת מסקנותיה הוא רשאי בין היתר למנות מנהל מורשה, להשעות נושא משרה ולמנות חשב מלווה.
הצעד החריג הגיע בעקבות שורת פרישות של בכירים בקופה, בהם שלושה מנכ"לים שהתפטרו טרם סיום כהונתם מאז מינויו של יוחנן לוקר ליו"ר הדירקטוריון בשנת 2020. שלושה סמנכ"לים בכירים בקופה עזבו גם הם את תפקידם בחודשים האחרונים.
אחרי התפטרותו של מנכ"ל הקופה אלי כהן, שיגר מנכ"ל משרד הבריאות בר סימן טוב מכתב חריף ליו"ר הדירקטוריון לוקר - ובו הודיע כי הוא אוסר עליו לקדם הליכי מינוי למנכ"ל חדש.
בנוסף, בר סימן טוב הביע חשש כבד ליציבות הקופה ודרש ממנו לספק הסברים לשורת העזיבות.
לדברי גורם בכיר במשרד הבריאות, יו"ר הדירקטוריון טען בתגובה למכתב כי אין ליקויים בעבודתו. "נתנו לדירקטוריון הזדמנות להכיר בכשלים ולתקן אותם, אבל המכתב המפורט ששלחו לנו והתגובה בשיחה שקיימנו איתם הייתה שחילופי המנהלים לא פוגעים בהתנהלות הקופה", אמר הגורם.
לדברי הגורם הבכיר, "זו אמירה קשה שמצביעה על אי הבנה של הנושא, ולכן התקדמנו לכיוון ועדת הבדיקה".
מקופת חולים כללית נמסר בתגובה: "מדובר בוועדה מיותרת וחסרת תקדים, בעיקר על רקע השבחים הבלתי פוסקים שהנהלת משרד הבריאות נותנת לקופה על תפקודה בשנים האחרונות. בכוונתנו להתמקד בעבודתו של שופט העליון בדימוס, יורם דנציגר, שמקובל גם על מנכ"ל משרד הבריאות ואמור להגיש את המלצותיו בתוך זמן קצר.
"אנו בטוחים שלאחר שמשרד הבריאות יקבל את ההמלצות, הוא ימצא שאין מקום לעבודת הוועדה. הכללית תמשיך להיות המוסד המוביל במערכת הבריאות הישראלית ותשרת נאמנה את לקוחותיה".