הצעה להדחת ח"כ איימן עודה נדחתה הערב (שני) במליאת הכנסת, לאחר ש-73 הצביעו בעדה ו-15 הצביעו נגדה.
הרוב הנדרש להדחת ח"כ הוא 90 חברי כנסת.
15 ח"כים הצביעו, כאמור, נגד - ביניהם חברי הכנסת הערבים, חברי הכנסת של מפלגת העבודה ואלון שוסטר מהמחנה הממלכתי.
סיעת יהדות התורה לא נכחה במליאה בזמן ההצבעה. מנגד, חברי הכנסת של מפלגת ש"ס תמכו בהצעה.
ממפלגת יש עתיד הצביעו בעד ההחלטה חברי הכנסת דבי ביטון, סימון דודסון, רון כץ, ירון לוי, טטיאנה מזרסקי. גם הח"כ שפרש מיש עתיד עידן רול הצביע בעד.
מי שהבריזו היו יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ ויו"ר יש עתיד יאיר לפיד, שלא נכחו במליאה בזמן ההצבעה.
יוזם בקש ההדחה, ח"כ אביחי בוארון, אמר: "עודה לא סתם מדבר, אלא פורס משנה סדורה בהתבטאויות מפורשות התומכות במאבק מזוין נגד מדינת ישראל ואזרחיה. חופש הביטוי נעצר בנקודה שבה ביטחון ישראל מתחיל להיפגע.
"דבריו של עודה יוצאים מפיו של מנהיג ציבור, הם אינם ספורדיים ומהווים מסה קריטית. אם לא נסלק את איימן עודה, איך נסתכל בעיני המשפחות השכולות ומשפחות החטופים? צריך לסלק את איימן עודה היום מכנסת ישראל".
ח"כ איימן עודה חתם את הדיון בדבר הפסקת חברותו בכנסת - ואמר: "זה לא הערבים נגד היהודים ולא היהודים נגד הערבים. רק ביחד ננצח את הפשיזם ונבנה כאן עתיד של שלום ודמוקרטיה. לכולם, יהודים וערבים, יש מקום במעגל הניצחון.
"אני מצהיר בפניכם: אני לא חוזר בי משום משפט, משום מילה, משום אות. מהמשבר הזה נולדה הזמנות ענקית. זו הזדמנות ייחודית שחייבים לבנות אותה ולהרחיב אותה. הם רוצים להדיח את מי שמאמין שלשני העמים מגיעה הזכות להגדרה עצמית. אתם הקיצוניים בוחרים בהדחה, אפליה והשתקה. יש לנו חלום והוא שוויון, שותפות ושלום".
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, אמר בדיון: "אם איימן עודה כל כך מתבייש במדינת ישראל, למה הוא מתעקש להיות חבר כנסת? מי שלא גאה במדינה ומכפיש את צה"ל ומשטרת ישראל - לא צריך לשבת בכנסת".
בן גביר המשיך וכינה את ההצבעה "צדק היסטורי" וציין כי מי שלא יצביע בעד ההדחה ייזכר "לדיראון עולם". לדבריו, כל מי שתומך בעמדות נגד המדינה ומנגד חיילים "צריך לעוף מהכנסת".
מנגד, ח"כ מנסור עבאס יצא בחריפות נגד המהלך.
"אני פונה לחברי הכנסת מהאופוזיציה", אמר עבאס, "יש חברי כנסת שהתכוונו להצביע בעד ההדחה כדי להעביר מסר, אך הפתרון הדמוקרטי והממלכתי הוא לא להצביע בעד ההדחה הזו. לא ניתן לפגוע בייצוג הערבים בכנסת".
עבאס הדגיש כי יש חילוקי דעות בין המפלגות הערביות, אך הגיעה "הנקודה האדומה" שבה יש לשמור על ייצוגם במוסדות המדינה.