אין כמו להכין ארוחת קיץ קלה, מהירה, מרעננת ומנחמת, שנרגיש כמו במסעדה איטלקית בלי לצאת מהבית. מדובר במנה מלאת טעם ומתאימה לכל ארוחה: מתכון להכנת פסטה עם פסטו וטונה. באדיבות המותג Rio Mare-ריו מרה.
המתכון משלב טונה המעניקה בוסט של חלבון וחגיגה של טעמים.
רכיבים:
– 3 קופסאות טונה Rio Mare בשמן זית (80 גרם כל אחת)
– 350 גרם פסטה קצרה (כמו פנה או פרפלה)
– 200 גרם מוצרלה
– 1 עגבנייה
– 50 גרם שמן זית כתית מעולה
– 2 חופנים של עלי בזיליקום
– 1 כף צנוברים
– 30 גרם פרמזן
– 1 כף גבינה רכה (מסקרפונה או גבינת שמנת)
– מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה במים מומלחים עד לרמת אל-דנטה.
2. בינתיים, מכינים את הפסטו: טוחנים את עלי הבזיליקום עם שמן זית, פרמזן, צנוברים וגבינה רכה עד לקבלת רוטב חלק ועשיר.
3. חותכים את המוצרלה והעגבנייה לקוביות, מערבבים עם הטונה המסוננת.
4. מסננים את הפסטה, מערבבים עם הפסטו ומוסיפים את תערובת הטונה, העגבנייה והמוצרלה.
5.מגישים מיד – ומרגישים באיטליה.
טיפ לשדרוג: הגישו עם עלי בזיליקום טריים, תוספת פרמזן מגורר ומעט פלפל שחור גרוס – וזה כל מה שצריך כדי להפוך ערב קיץ שגרתי לאירוח בסטייל איטלקי.