במהלך מבצע 'עם כלביא' ניסתה הרפובליקה האסלאמית לפגוע בישראל - גם בזירת הסייבר.
הצטרפו לערוץ הוואטספ של המחוז החרדי במשרד החינוך: כך תקבלו את כל העדכונים
לפי דיווח בגלי צה"ל, במהלך 12 ימי הלחימה, התקיימו עשרות ניסיונות תקיפה איראניים - כולל ניסיונות לחדירה למערכות פיקוד העורף.
על פי בכירים בצה"ל, חלק מהניסיונות הניבו "הצלחות מקומיות", אך התמקדו רק בחברות אזרחיות המספקות שירותים לצה"ל.
המערכות הצבאיות עצמן נותרו חסינות, ולא נגרם כל נזק לרציפות התפקוד המבצעי.
איראן זיהתה כי חברות משנה אזרחיות, חלק משרשרת האספקה של מערכת הביטחון, מהוות יעד רך יותר, ועל כן ניסתה לגנוב מהן מידע או לשבש את פעילותן.
בנוסף לכך, בוצע ניסיון חדירה גם למערכות פיקוד העורף.
אם תקיפה כזו הייתה מצליחה, לשיבוש מערכות פיקוד העורף יש השלכות מרחיקות לכת ופוטנציאל נזק משמעותי - כמו נטרול ההתרעות מפני ירי טילים והשבתת מערכות התרעה לאזרחים. אף אחד מהניסיונות האלה לא צלחו - ומערכות פיקוד העורף תפקדו באופן מלא במהלך כל המערכה.
גופי הביטחון, בהם צה"ל, השב"כ ומערך הסייבר הלאומי, פנו לחברות שהותקפו והציעו סיוע. במקרים מסוימים אף הוזנקו חיילי חטיבת ההגנה בסייבר לטיפול ישיר בתקיפות. החברות קיבלו גם תמיכה בהגברת שכבות ההגנה, במסגרת תהליך המכונה 'הגבהת חומות'.
בכיר במערכת הביטחון אמר לגל"צ: "איראן היא אויב רציני, גם במימד הזה, אבל הם לא מעצמת סייבר כמונו. החומות הצה"ליות חזקות - אבל אנחנו צריכים לקחת בחשבון שכמו בכל גבול פיזי - גם בסייבר קו ההגנה לעולם ייפרץ.
"משימתנו לאתר את נקודות התורפה האלה מבעוד מועד, ולהגיע מוכנים יותר להמשך העימות מול האיראנים - כי אמנם ירי הטילים והתקיפות האוויריות פסקו, אבל המלחמה בסייבר נמשכת תמיד ולא נעצרה אף פעם".