דיון סוער במיוחד מתקיים היום (שלישי) בבג"ץ הדן בעתירות המבקשות לפסול או לשנות את חוות דעת היועמ"שית גלי בהרב־מיארה, שלפיה ראש הממשלה בנימין נתניהו מנוע מלעסוק במינוי אלוף דוד זיני לראש שב"כ בשל ניגוד העניינים.
הרכוש שלכם נפגע בפעולת איבה או מלחמה? כך תגישו תביעה מקוונת בקלות
הרכב השופטים כולל את השופטים יצחק עמית, אלכס שטיין וגילה כנפי-שטיינמץ.
עם פתיחת הדיון התרחשה מהומה. בזמן שהשופט יצחק עמית נשא את דברי הפתיחה, החלו להישמע צעקות מהקהל באולם, קריאות "בוז" ו"בושה", שריקות ומחיאות כפיים. פעילה אחת הוצאה החוצה אחרי שצעקה: "מה שקורה פה לא שפיט, אתם כל השנה דנים על נוח'בות". לשופט עמית אמרה: "אתה לא ראוי להיות שופט".
השופט יצחק עמית הגיב: "היינו עכשיו עדים לשני דברים - להתפרצות של פלונית מהקהל, ושמענו מחיאות כפיים. אני רוצה להבהיר - לא תגובה, לא מחיאות כפיים ולא קריאות ביניים. ברגע שזה יהיה ייתכן שנאלץ לפנות את כל האולם".
אחד המפגינים שבעד מינוי זיני הטיח בעמית ״אתה לא בניגוד עניינים?״, סירב להתפנות והוצא בכוח מהאולם.
ח"כ טלי גוטליב ביקרה בחריפות: "ראיתם כאן מופע אימה של בריון שקשור למשמר בית המשפט שמוציא אזרח שלא עשה כלום. למה אתם מתנהגים אליהם בצורה כזאת?"
הדיון יצא להפסקה - לצורך לדיון במעמד צד אחד כדי לקבל עדכון על חקירת פרשת קטארגייט. נציגי הייעוץ המשפטי לממשלה ביקשו שמזכיר הממשלה יוסי פוקס ישתתף בעדכון, אך השופט יצחק עמית סירב. "התשובה היא לא, ואני חושב שאתה יודע אותה", ענה עמית.
בהמשך הדיון התפרצו חברי הכנסת טלי גוטליב ולימור סון הר מלך לעבר דברי השופטים. השופט עמית החליט להפסיק את הדיון בעקבות התפרצותה של ח"כ גוטליב - שאמרה: "אפשר להוציא אותי בכוח". עמית הגיב לה: "שמענו, אנחנו מפסיקים את הדיון ברגע זה".
לאחר החלטת עמית להפסיק את הדיון, נשמעו קריאות "בושה" באולם. בנוסף, האב השכול איציק בונצל התעמת עם הנשיא עמית - וזה הורה על יציאה להפסקה.
לאחר המהומות, השופט עמית הורה למשמר להוציא את הקהל מהאולם - והדיון חודש ללא הקהל.
הרצל ומירב חג'אג', הוריה של סגן שיר חג'אג' הי"ד, שנרצחה בפיגוע בארמון הנציב בירושלים ב-2022, היו בין העותרים. הם סירבו להתפנות מאולם בית המשפט לאחר שעמית עצר את הדיון בפעם הראשונה - והוצאו בכוח.
מפורום 'בוחרים בחיים', שעתר נגד היועמע"שית, בתגובה לדיון במעמד צד אחד: ״לא ייתכן שבית המשפט העליון ייטול סמכויות שלא לו, ידון בסמכויות הממשלה ויחליט לעשות זאת במחשכים וללא פומביות הדיון. למראית עין הם יתירו לקהל להיות בדיון ואף ישדרו אותו החוצה, אבל את טענות היועצת המשפטית ישאירו חסויות, שמא עם ישראל יבין שמדובר בסיכול פוליטי".
הדיון מתקיים בעתירות בעניין מינוי ראש שב"כ ובשאלה אם ראש הממשלה בנימין נתניהו יכול למנותו או נמצא בניגוד עניינים.
אחת מהעתירות מבקשת לאפשר לראש הממשלה למנות את המועמד מטעמו ובאופן מיידי.
בעתירה אחרת נטען כי ראש הממשלה מצוי בניגוד עניינים המונע ממנו לבצע את המינוי, בשל מעורבותו האישית והקשר של השב"כ לחקירות בעניינם של מקורביו.
היועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב-מיארה, קבעה בחוות דעתה כי מינוי כזה עלול לפגוע בטוהר ההליך ולכרסם באמון הציבור במערכת.