אוכלת בשביל שתיים? לא בדיוק. על החשיבות של תזונה נכונה בהריון

תוכן שווקי
24 ביוני 2025   
צילום: 
freepik

כשאישה חושבת על הריון, בדרך כלל עולים לה בראש תמונות של תינוקות מתוקים, בטן הולכת ותופחת, ואולי גם קצת פנטזיות על גלידה בשלוש בלילה. אבל עוד לפני שהגוף מתחיל להשתנות, יש משהו שיכול להשפיע על התהליך כולו, ברמות משתנות: התזונה שלך. מאמר שמוקדם כולו לאחד הנושאים החשובים ביותר סביב הריון: האוכל! 

ההתחלה עוד לפני ההתחלה

נשים רבות חושבות על תזונה רק כשהן רואות את הקו השני בבדיקת ההריון, אבל האמת היא שהכל מתחיל קודם. מה שאנחנו אוכלות בשלושת החודשים שלפני הכניסה להריון יכול להשפיע ישירות על הסיכוי להיכנס להריון, וגם על איכות הביציות והסביבה התומכת שבה יתחיל להתפתח העובר. התקופה הזו היא ההזדמנות שלך לבנות בסיס יציב. תוכלי לעשות זאת על ידי איזון בין פחמימות מורכבות, שומנים טובים, חלבונים וגם חומצה פולית, שהיא אחד הדברים החשובים ביותר לנשים בהריון, בעיקר בטרימסטר הראשון של הריון ובתקופה לפני הכניסה להריון.  

טרימסטר ראשון: התרגשות מהולה בבחילות

השליש הראשון של ההריון יכול להיות קצת מאתגר. הגוף עובר שינוי הורמונלי דרמטי, ואת עלולה למצוא את עצמך סובלת מבחילות בוקר שלעיתים נמשכות לאורך כל היום. בתקופה הזו מתרחשים תהליכים קריטיים. לב, מוח, עמוד שדרה כל אלה מתחילים להיבנות כבר בשבועות הראשונים. לכן, גם אם קשה לך לאכול, חשוב להכניס משהו לגוף, גם אם זה רק קרקר יבש או קערת אורז עם קצת עוף. אם את מצליחה לאכול מעט לאורך היום, ולשלב בהדרגה מזונות מזינים, את עושה עבודה נהדרת.

טרימסטר שני: פתאום חוזר התיאבון

עם המעבר לטרימסטר השני, נשים רבות מרגישות התעוררות מחודשת. הבחילות נעלמות, רמות האנרגיה עולות, והתיאבון מתעורר. זה בדיוק הזמן לנצל את ההזדמנות ולהכניס לגוף את מה שהוא באמת צריך: חלבון איכותי, ברזל, סידן, מגנזיום. כל אלה הם חיוניים לבניית העצמות, השרירים והאיברים של העובר.

בשלב זה מומלץ לאכול ארוחות מזינות ובריאות. אפשר לשלב קציצות עדשים עם טחינה, מרקים עשירים, דג בתנור או פסטה מחיטה מלאה עם רוטב ירקות. הגוף שלך עובד קשה מאי פעם, ואת מרגישה את זה.

טרימסטר שלישי: כבדות, עייפות, ותזונה שמתאימה לקצב

השליש האחרון כבר מרגיש שונה לגמרי. הבטן כבדה, השינה לא פשוטה, ולפעמים נראה שאין מקום אפילו לעוד ביס. דווקא עכשיו, חשוב להמשיך להזין את הגוף בצורה חכמה. לא בכמויות גדולות, אלא באיכות.

זה השלב שבו את עלולה להתמודד עם עצירות, צרבות, חוסר ברזל או סוכר גבוה בדם. דווקא בגלל כל אלה, כדאי לבחור בפחמימות מורכבות ולא במתוקים פשוטים. בשלב זה חשוב להקפיד על שומנים טובים ולא על מטוגנים, ולשתות מים גם אם זה קצת קשה. מזונות כמו ירקות ירוקים, קטניות או דגנים מלאים יכולים לעשות הבדל גדול.

לא רק מה אוכלים, אלא איך

אחת הטעויות הנפוצות היא לחשוב שתזונה נכונה בהריון היא עניין של רשימת מכולת. אבל זה לא רק מה שאת אוכלת, אלא גם איך. כמה זמן את לוקחת לעצמך כדי לשבת, ללעוס, ליהנות מהאוכל שלך. עד כמה את מקשיבה לגוף שלך. האם את אוכלת מתוך רעב, מתוך עייפות, מתוך צורך רגשי? כל אלה שאלות חשובות בהריון, לא פחות מתכולת הצלחת.

מותר גם קצת ליהנות

ולבסוף, חשוב להגיד, את לא רובוט של ויטמינים. את אישה בהריון, או כזו שמתכננת להיכנס להריון, ולפעמים פשוט בא לך שוקולד. וזה בסדר גמור. כל עוד רוב הזמן את מזינה את עצמך באהבה, הגוף שלך יידע מה לעשות עם זה.

אז לא, את לא באמת צריכה "לאכול בשביל שניים". את צריכה לאכול באחריות, בהקשבה, ובאהבה לעצמך, וגם למי שאולי, כבר עכשיו, מתחיל לצמוח בתוכך.

חדשות נוספות
מחרדים 10

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram