ג'ייק ווד, מנכ"ל קרן הסיוע ההומניטרי לעזה - GHF, הגוף שאמור לנהל את מנגנון הסיוע ההומניטרי החדש ברצועת עזה, הודיע היום (שני) על התפטרותו מתפקידו, רגע לפני תחילת יישום התוכנית.
בהודעה לעיתונות מתח ווד ביקורת על התוכנית הישראלית.
"אני גאה בעבודה שפיקחתי עליה, כולל פיתוח תוכנית פרגמטית שתוכל להאכיל אנשים רעבים, ולטפל בחששות ביטחוניים", אמר ווד. "עם זאת, ברור שלא ניתן ליישם את התוכנית הזו תוך הקפדה מלאה על עקרונות הומניטריים של אנושיות, ניטרליות, אובייקטיביות ועצמאות - עקרונות שאני לא מוכן לוותר עליהם".
הדברים מתקשרים לדיווחים ביממות האחרונות על כך שמנגנון הסיוע החדש יהיה למעשה בשליטה ישראלית, ולכן, לטענתו, לא יכול יהיה לעמוד במשימות ההומניטריות כלפי תושבי הרצועה.
קרן GHF, שמיקומה בשוויץ, הוקמה בתמיכת ישראל וארצות הברית לצורך ניהול המנגנון החדש לחלוקת הסיוע ההומניטרי ברצועה. הרעיון היה להקים מנגנון שיפעל תחת העיקרון שהסיוע לא מגיע לידי חמאס, בעיקר באמצעות חלוקת הסיוע באזורים מתוחמים, שהכניסה של תושבי עזה אליהם תתאפשר רק לאחר בידוק.
ווד, למעשה, טוען כי אין יכולת לעמוד בעקרון זה, מבלי שהדבר יפגע ביכולת של תושבים רבים ברצועה לקבל את הסיוע.
ההתפטרות של ווד מצטרפת לביקורת מצד ארגוני סיוע בין לאומיים שטענו בימים האחרונים כי שיטת הפעולה המתוכננת, אינה ישימה כמנגנון שאמור לספק את הצרכים ההומניטרים של תושבי הרצועה.
עזיבתו של ווד מעלה את השאלה האם ישראל וארה"ב ימשיכו במבצע חלוקת הסיוע בעזה, שצפוי היה להתחיל השבוע. הקרן דמיינה את חלוקת הסיוע בעזרת מאבטחים פרטיים חמושים, אשר יבדקו את מקבלי הסיוע ההומניטרי באמצעות טכנולוגיה ביומטרית, כדי למנוע מחמאס לקחת לעצמו את האספקה.