יו"ר ועדת החוקה, ח"כ שמחה רוטמן, הסביר הבוקר (שלישי) בראיון לענת דוידוב ואודי סגל ב-103FM, מדוע המינוח 'חוק ההשתמטות' שאומץ על ידי חלק מכלי התקשורת - מוטעה.
קבלת סיוע בשכר דירה: מי יכול להגיש את הבקשה ואיך מגישים? • אינפורמטיבי
רוטמן אמר: "הגעתי למסקנה וכל אדם בר דעת יודע זאת - שגם אם הממשלה תעביר חוק שבמסגרתו כל חברי מועצת גדולי התורה יתגייסו לגולני - תקראו לזה 'חוק השתמטות'. מזה כבר התייאשתי. כשהממשלה הזאת העבירה את אותו חוק שהעבירה הממשלה הקודמת, אתם קראתם לו אז 'חוק השוויון בנטל', ועכשיו הוא הפך ל'חוק ההשתמטות'. הדבר הזה דורש תהליך, אם נעשה אותו בצורה לא נכונה הוא ייכשל, ואם נעשה אותו בצורה נכונה, הוא יוביל לשילוב".
באשר למתווה לגיוס לחרדים הוסיף: "אנחנו פועלים לייצר את המסגרות המתאימות כדי שהחרדים יוכלו להתגייס. במהלך הרבה שנים החרדים היו באופסייד באירוע הזה, והדבר הזה צריך לעבור תיקון. יש היום שעת כושר לייצר את המציאות הזאת. כמה ממשלות שהיו פה בישראל בשעת כושר דומה או שונה, פספסו".
רוטמן דחה את הביקורת לפיה חוק פיצול תפקיד היועמ"ש בא להיטיב את מצבו המשפטי של ראש הממשלה. "בהסכמים הקואליציוניים של הממשלה הקודמת, שהיו תוך כדי ההליכים של ראש הממשלה הנוכחי, הופיע פיצול תפקיד היועץ. אף אחד לא חשב, לא יאיר לפיד ולא גדעון סער, שפיצול התפקיד קשור איכשהו למשפטו של נתניהו. גם התקשורת לא חשבה. למה? כי באמת אין שום קשר. גם יאיר לפיד לא מצליח להבין מה הקשר.
"אני חושב שזה הפתרון הנכון. זו יועצת משפטית שמשתמשת בכל הכובעים שלה כדי לפגוע בממשלת ישראל. היא רוצה שכל עצה שלה תהיה מחייבת ובלתי ניתנת לערעור, יכול להיות שזה שכנע אנשים שהתלבטו, ועכשיו גלי בהרב מיארה הדגימה להם בצורה עמוקה את הבעיה".