במסגרת רפורמת 'צדק תחבורתי' של משרד התחבורה, וכחלק מעידוד השימוש הקבוע בתחבורה הציבורית, ייקרו את עלויות הנסיעה - במקביל להנחת 50% בעת רכישת חוזה חופשי-חודשי בערים ושכונות בעלי דירוג סוציו-אקונומי נמוך.
קבלת סיוע בשכר דירה: מי יכול להגיש את הבקשה ואיך מגישים? • אינפורמטיבי
במקביל להתייקרות הכללית במחירי הנסיעה, בעיר ביתר עילית נוצרה סיטואציה, לפיה הורים המבקשים לשלוח את ילדיהם למוסדות החינוך, נאלצים לשלם כעת מאות שקלים מידי חודש, מה שמהווה התייקרות משמעותית.
הסיבה: במסגרת רפורמת 'דרך שווה' של שרת התחבורה לשעבר מרב מיכאלי, ביטלו את האפשרות לרכוש חופשי-חודשי מקומי. כעת, עם ההתייקרות הנוספת במחירי התחבורה הציבורית, המשמעות היא כי מחירי הנסיעה לילדים, הוכפלו פי 3!
ראש העיר מאיר רובינשטיין שיגר מכתב לשרת התחבורה מירי רגב. בפתח מכתבו ציין: "בימים האחרונים, נכנסה לתוקפה רפורמת 'צדק תחבורתי', עם אפשרות לקבלת 50% הנחה ברכישת חוזה 'חופשי חודשי', בערים בעלי דירוג סוציו-אקונומי נמוך. מדובר כמובן בבשורה חיובית עבור משתמשים רבים בתחבורה הציבורית, ומהלך מבורך שיעודד את הנסיעה בתחבורה הציבורית, צעד חכם עליו הנני מברך - כמי שפעל למהפכה בנושא זה בעירנו.
"עם זאת, תושבי עירנו יצאו רק נפסדים מהמהלך. שכן, הרפורמה מלווה בעליית מחירים גורפת, ותושבים רבים מתלוננים על כך שכעת, בעקבות הרפורמה, התשלום החודשי עבור סעיפי הנסיעות בתחבורה הציבורית, עלה משמעותית בעשרות שקלים לחודש - סכום משמעותי במיוחד בערים במעמד סוציו-אקונומי נמוך, ובפרט למשפחות ברוכות ילדים".
ראש העיר הוסיף: "חשוב לציין, כי עד לרפורמת 'דרך שווה' שיצאה לדרך בשנת 2022, תושבי ביתר עילית נהנו מ'חופשי חודשי' מקומי בעלות חודשית של 48 שקלים בלבד לנוער; חוזה ששימש אלפי תלמידים בעיר לנסיעה לבית הספר באמצעות התחבורה הציבורית. מאז ועד עתה, מחיר 'חופשי חודשי' לנוער הוכפל פי 3 ויותר!
"ניתן לפתור זאת באמצעות פתיחת האפשרות לרכישת 'חופשי חודשי' מקומי, בעלות נמוכה יותר, במודל הקיים בערים שונות ברחבי הארץ. העובדה שאין אפשרות להטעין חופשי מקומי, בעלות של 69.5 שקלים לחודש, אלא מוכרחים להטעין חופשי ארצי, הביאה לכך שמאות משפחות מתושבי עירנו משלמים עבור אלפי ילדים סכום של 157.5 שקלים לחודש".
ראש העיר מציין, כי "מדובר בסכום משמעותי מאוד עבור מאות המשפחות, במיוחד למשפחות ברוכות ילדים. המתלוננים הרבים מציינים כי אין להם כל צורך בחוזה נסיעה המאפשר להם נסיעות בכל הארץ. הם רוצים בסך הכל לשלוח את הילדים למוסדות החינוך, ומתחננים שיתנו להם את האפשרות לרכוש חודשי מקומי.
"אבקש את התערבותך המהירה, מתוך הבנה כי הרפורמה נעשתה על מנת לעודד שימוש בתח"צ, ולמנוע את הפגיעה באלפי הילדים, ובהוריהם".