בתום דיון שנמשך שבע שעות: הקבינט המדיני-ביטחוני אישר הלילה (שני) פה אחד את התוכניות להרחבת הלחימה בעזה.
קבלת סיוע בשכר דירה: מי יכול להגיש את הבקשה ואיך מגישים? • אינפורמטיבי
יצוין, כי רונן בר לא השתתף בישיבת הקבינט, וסגנו החליף אותו.
במרכז הדיון עמדו תוכניות מבצעיות חדשות שנועדו להגביר את הלחץ על חמאס, לרבות תמרון קרקעי רחב-היקף וכניסה לשטחי הרצועה, שבהם צפויים כוחות צה"ל להתמקם לאורך זמן.
לצד זאת, אושר גם מתווה עקרוני לחלוקת סיוע הומניטרי עתידי לעזה, זאת למרות התנגדותו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר.
על-פי המתווה שאושר, הסיוע יועבר בעתיד באמצעות קרן בינלאומית שתפקח על מניעת העברתו לידי חמאס.
השר בן גביר אמר בדיון: "אני לא מבין למה צריך לתת להם הומניטרי. יש להם מספיק מזון שם. צריך להפציץ את מאגרי המזון של החמאס".
הרמטכ"ל השיב: "אתם לא מבינים מה שאתם אומרים. אתם מסכנים את כולנו. יש חוק בינלאומי, אנחנו מחויבים לו. אנחנו לא יכולים להרעיב את הרצועה, האמירות שלכם מסוכנות".
השר בן גביר הגיב לזמיר: "הרמטכ"ל, אין לנו שום חובה חוקית לספק להם מזון. למי שאתה נלחם בו יש מספיק אוכל".
בשלב זה נתניהו התערב ואמר: "סליחה, כל שר פה יכול להגיד את עמדתו. אתה יכול להגיד שאתה לא מסכים. אם הם אומרים דברים בניגוד לדין, תפקיד היועמ"שית להבהיר להם את הדין".
היועמ"שית אמרה: "אני רוצה להדגיש שאנחנו מחויבים לדין הבינלאומי" - ומזכיר הממשלה סיכם באומרו: "לפרוטוקול ייאמר שאף שר לא מתכוון להפר את הדין הבינלאומי".
כחלק מההיערכות למהלך, צפוי גיוס מילואים נרחב: כוחות המילואים יפוצלו לגדודים שישולבו בלחימה בשטח ולחטיבות שיתפסו את מקומן של היחידות הסדירות שייכנסו לעזה.
בכיר ישראלי שצוטט באתר 'וואלה' העריך, כי הפעולה שאושרה בקבינט תצא לפועל רק אחרי סיום ביקורו של הנשיא טראמפ במזרח התיכון בעוד כ-10 ימים. "עד אז יגייסו את כוחות המילואים ויכשירו אותם להרחבת הפעולה".
הבכיר ציין כי בישיבת הקבינט הוחלט, כי ייעשה מאמץ להגיע לעסקה לשחרור החטופים עד להגעת הנשיא טראמפ לאזור. לדבריו, "המאמץ יהיה להחזיר את חמאס למתווה שהציעה מצרים ולתוכנית שליח הבית הלבן וויטקוף במסגרתה ישוחררו כמה חטופים תמורת חידוש הפסקת האש".