בית המשפט המחוזי בבאר שבע גזר על עו"ד אלכס שוד, שהורשע בהתאם להודאתו בעבירות מרמה, זיוף ועבירות כלכליות, עונש של ארבע שנות מאסר - ופיצוי לקורבנות העבירה מהכספים שצפויים להתקבל ממכירת שתי דירות מגורים שבבעלותו.
על פי כתב האישום המתוקן, שהוגש על ידי עו"ד צליל זנטי מפרקליטות מחוז דרום, בו הודה שוד - בין השנים 2019-2024 פעל הנאשם באופן שיטתי ומתוכנן מול קורבנות רבים, אותם ייצג בעסקאות שונות.
בין הקורבנות נמנים אנשים מבוגרים, חולים, שאינם דוברי עברית, מכריו של שוד, וכן כאלה שנעדרו ידע בסיסי בתחום המשפטי.
הנאשם ניצל את פערי הידע בינו לבין לקוחותיו, ובאמצעות תחבולות מתוחכמות, קיבל מהם כ-3.4 מיליון שקלים. במעשיו, עשה שוד שימוש שיטתי בכספי הלקוחות שלא לצורכיהם אלא למטרותיו האישיות, ובחלק מהמקרים גם לתשלום התחייבויות כלפי לקוחות אחרים.
על מנת להקנות נופך של חוקיות למעשיו, השתמש במסמכים מזויפים אותם הציג ללקוחותיו במטרה להניח את דעתם, לרכוש את אמונם ולהוציא מהם במרמה כספים.
בהתאם להודאתו, הרשיע השופט בני שגיא, נשיא בית המשפט המחוזי בבאר שבע, את שוד בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גניבה בידי מורשה, זיוף בכוונה לקדם דבר בנסיבות מחמירות, 15 עבירות של שימוש במסמך מזויף, תשובה כוזבת לפי חוק מיסוי מקרקעין, השמטת הכנסה וניהול ספרי חשבונות כוזבים.
במסגרת הטיעונים לעונש ציינה עו"ד זנטי: "הנאשם ביצע את העבירות בכובעו כעורך דינם של המתלוננים. לא מדובר בפגיעה כלכלית גרידא אלא רמיסת האמון הבסיסית בין נותני שירותים ומקבלי שירותים… יחד עם זאת, היו מספר שיקולים שהיטו את הכף לטובת קיומו של ההסדר כפי שהוגש לבית המשפט, שבראש ובראשונה השיקול המרכזי שנשקל הוא בחירתנו בעתם לשים את הזרקור על הפיצוי המידי שעתיד להגיע לנפגעי העבירה בתיק הזה".
בהתאם להסכמות הצדדים, גזר השופט בני שגיא על הנאשם 4 שנות מאסר בפועל, מאסר על תנאי, ופיצוי לקורבנות מתוך הסכומים שיתקבלו לאחר מכירת הדירות שבבעלות שוד, בניכוי חובותיהם.
בנימוקיו לגזר הדין ציין השופט שגיא: "…הנחת העבודה כי אלמלא הסדר הטיעון היו קורבנות העבירה עומדים בפני שוקת שבורה, לצד הנתונים הנוספים, הופכת את הסדר הטיעון ראוי, מאוזן וכזה שיש לכבד."