עורכי הדין מנשה יאדו ונתי רום מחוננו הגישו לבית משפט השלום בירושלים תביעת לשון הרע, בשמם של שניים מלוחמי כוח 100 מפרשיית 'שדה תימן' - בסך כ-1.5 מיליון שקלים כנגד עיתונאי חדשות 12 גיא פלג, אשר שידר כתבה נגד הלוחמים, בה נטען בין השאר כי הלוחמים ביצעו מעשה סדום במחבל נוח'בה במתקן שדה תימן.
בנוסף, תובעים הלוחמים את חברת חדשות 12 על פרסום הכתבה של פלג.
כתב התביעה המתוקן, שהוגש היום (ראשון) לבימ"ש מצטרף לכתב התביעה אשר הגישו הלוחמים ע"ס כחצי מיליון ש"ח כנגד תאגיד השידור הציבורי על פגיעה בפרטיותם של הלוחמים שפניהם שודרו בערוץ מכאן 33 ללא טשטוש, וכנגד צה"ל אשר הדליף את הסרטון וחומרי חקירה אותו שידר פלג בכתבתו בערוץ 12.
התביעה הוגשה על דרך של בקשה לתיקון התביעה אשר הוגשה לפני מספר חודשים נגד המדינה ותאגיד השידור הציבורי ועתה נוספו לתביעה ערוץ 12 וגיא פלג כנתבעים נוספים - וסכום התביעה תוקן ל-2 מיליון ש"ח.
בכתב התביעה מדגישים עורכי הדין את הנזק התדמיתי העצום לצה"ל ומדינת ישראל אותו גרם פלג על ידי פרסום הכתבה: "דבריו של גיא פלג במהלך הכתבה הם שיצקו את המשמעות לנצפה בסרטון והם שהוליכו בכחש את הצופה להאמין כי הראיות בתיק מבססות מסקנה כי החיילים ביצעו חלילה מעשה סדום במחבל הנוח'בה. כל רשתות התקשורת הגדולות בעולם הסיקו מתוך הכתבה כי התיעוד שהוצג בה מלמד על פגיעה מינית של החיילים בעצור פלסטינאי.
"הכתבה פגעה בצורה אנושה באינטרסים התדמיתיים והביטחוניים של מדינת ישראל ושל ישראלים ויהודים בתפוצות וסביר להניח כי גם ביהודים השבויים אצל שורות המחבלים".
עוד נטען בתביעה: "הכתבה פגעה בצורה אנושה בלוחמים ובבני משפחותיהם ברבדים רבים, ולא קשה להבין. עם קבלת חומרי החקירה התברר כי התשתית שהציב גיא פלג בסרטון למסקנה שמוליכה הכתבה לפגיעה מינית בידי החיילים בעצור פלסטינאי היא תשתית בדים. גיא פלג הוליך בפרשנות מגמתית ומטעה ובאמירות בלתי מבוססות ושקריות את הצופה התמים להאמין כי תיק החקירה מבסס בראיות חד משמעיות אשמה של מעשה סדום. מסקנה זו שעולה מדבריו של גיא פלג בכתבה לא מבוססת על ראיות אלא אך על שקרים ואמירות נעדרות בסיס ועל פרשנות מגמתית ומטעה של הנצפה בסרטון".
עורכי הדין מותחים ביקורת קשה על שיתוף הפעולה מצד צה"ל בהדלפת הסרטון, ובעובדה כי עד כה לא נחקרה הדלפת הסרטון לפלג.
"העובדה שמדובר בחומרים שונים שנאספו על ידי גורמי איסוף שונים מלמדת על כך שלא גורם האיסוף הפרטני הדליף את המידע אלא גורם שריכז בידו חומרי חקריה שנאספו כלומר גורם מתכלל של החקירה ולא גורם איסוף משני. המסר של הכתבה גיבה את החשדות שהציגה הפרקליטות וגם זה תומך במסקנה כי מדובר בהדלפה. לאחר פרסום הכתבה לא יצאה הבהרה מצד רשויות החקירה כי דברים שנאמרו בכתבה הם שקריים וגם זה מעיד על כך שנוח היה לרשויות החקירה עם הפרסום על שקריו, ושתיקה זו מהווה אשרור שבמחדל לאמור בכתבה".
לדבריהם, "הנתבעת לא פעלה בצינורות חוקיים כלשהם אלא הדליפה לתקשורת סרטונים שפוגעים בחיילים שלה עצמה. אין ספק כי במועד ביצוע ההדלפה לא יכולה הייתה להינתן הצדקה חוקית לפרסום כל כך פוגעני ומסוכן, ולא בכדי לא נעמד מי מגורמי הנתבעת מאחורי ההדלפה בפומבי. חומרי החקירה פורסמו בעיצומה של חקירה, ובמהלך דיוני המעצר, ובטרם הוצגו לסנגורים תוך פגיעה בהוגנות ההליך הפלילי, וסיכון לפגיעה ובשיבוש החקירה, ותוך חריגה חריפה ובוטה מהנורמה המקובלת לגבי חסיון חומרי חקירה בטרם שנסתיימה".
בנוסף בכתב התביעה חושפים עורכי הדין כי המידע הרפואי המעיד כי לא בוצעו במחבל הנוח'בה העבירות אותן ייחס פלג ללוחמים בכתבה היה בידי צה"ל בזמן אמת, אולם בצבא לא טרחו להפריך את הטענה השיקרית והפקיר בכך את לוחמי כוח 100: "הרישום הרפואי שנערך במרפאות הצבא כאשר האסיר במשמורת מלאה של הצבא שלל אפוא כבר ביום 8.7.24 את האפשרות לפציעה כתוצאה ממעשה סדום. רק ביום 31.7.24 יומיים לאחר ביצוע המעצר פנו בפרקליטות הצבאית לגורמים רפואיים בשאלה האם החומר הרפואי שולל את האפשרות למעשה סדום ורק ביום 24.8.24, שלושה שבועות לאחר המעצר, שרטט רופא לתוך תיק החקירה סקיצה אשר שוללת את האפשרות כי הפציעה נגרמה כתוצאה ממעשה סדום, ונתן את הגושפנקא הסופית לשלילת החשד במעשה סדום, בירור עובדתי טכני זה אמור היה להיעשות בבדיקה שלפני המעצר ולחסוך מהלוחמים וממדינת ישראל את כל הביזוי הפגיעה וההשפלה".