ניתוח פשוט יחסית להרחבת הווריד הנבוב העליון בבית חולים בירושלים הסתיים באופן טרגי, לאחר שהצוות הרפואי גרם, בלי משים, לניקוב לבה של המטופלת, ולמרות התדרדרות מצבה - התמהמה במתן טיפול קריטי.
כתוצאה מכך נפטרה המטופלת על שולחן הניתוחים.
משפחתה של המנוחה פנתה לעורכת הדין מורן אברהמי יום טוב, המתמחה בתביעות רשלנות רפואית.
במכתב דרישה, אותו שלחה עו"ד אברהמי לבית החולים, נטען כי בחודש יוני 2023 אושפזה האישה, כבת 70, בבית החולים לצורך ניתוח אלקטיבי בעקבות היצרות שהתגלתה בקצה צנתר שהוחדר בעבר לווריד הנבוב העליון. מדובר בווריד מרכזי שאחראי על ניקוז דם מהחלק העליון של הגוף אל הלב.
לפי פרטי המקרה, בשעות הצהריים הוחדר לה צנתר חדש, אך כבר בשלב זה התגלה כי זרימת הדם אינה תקינה. במהלך קיבוע הצנתר, איבדה לפתע המנוחה את הכרתה למספר שניות, אך התאוששה. זמן קצר לאחר מכן, בחדר ההתאוששות, היא איבדה שוב את הכרתה, הפסיקה לנשום ונזקקה להחייאה.
בשלב זה, אובחנה המנוחה כסובלת מטמפונדה לבבית - מצב מסכן חיים שבו נוזל מצטבר מסביב ללב ומפריע לתפקודו. עם זאת, באופן מפתיע ובניגוד לפרקטיקה הרפואית המקובלת, שלח הצוות הרפואי את המטופלת לבדיקות CT חזה ומוח, במקום לטפל מיידית במצבה.
עו"ד אברהמי יום טוב טענה במכתב הדרישה, כי החלטה זו הובילה לעיכוב קריטי של כשעתיים בטיפול, ופגעה אנושות בסיכויי ההצלה של המנוחה.
על פי חוות דעת רפואית שצורפה למכתב הדרישה, המנוחה הוחזרה מאוחר יותר לחדר הצנתורים, אך כבר סבלה מקריסה של מערכת הדם. הניסיון לנקז את הנוזל ולהצילה נכשל, וכאשר פתח הצוות הרפואי את בית החזה בניתוח חירום, התברר כי כתוצאה מהחדרה לא זהירה של הצנתר, נוצרה התנקבות בדופן הלב.
למרות מאמצי הצוות הרפואי להצילה, האישה נפטרה במהלך הניתוח.
על פי חוות דעת של מומחה רפואי, אשר בדק את פרטי האירוע, הטיפול במנוחה התגלה כרשלני מרגע זיהוי הטמפונדה. לדבריו, שליחת המטופלת לבדיקות הדמיה במצבה הייתה טעות חמורה, טעות אשר סיכלה למעשה את האפשרות להצילה במסגרת 'שעת הזהב' - אותה מסגרת זמן קריטית בה טיפול רפואי מיידי עשוי להציל חיים.
עו"ד אברהמי יום טוב טענה במכתב הדרישה, כי בתיקה הרפואי של המנוחה התגלו חוסרים קריטיים. לדבריה, חסרו בתיק דוחות החייאה ודוח מפורט של הליך הצנתור.
לדבריה, "מדובר לא רק ברשלנות רפואית אלא גם בהפרה של חובת התיעוד, החיונית לצורך הבנת השתלשלות האירועים בבית החולים".
בעקבות טענות אלה, פתחו הצדדים במו"מ אינטנסיבי, שבסיומו הושגה פשרה מהירה, לפיה בית החולים יפצה את משפחת המנוחה ב-370 אלף שקלים - עוד בטרם הוגשה תביעה.