על רקע חשיפת פרשת ההדלפות בשב"כ: ועדת חוקה, חוק ומשפט מקיימת היום (ראשון) דיון על "אכיפה בררנית בתחום ההדלפות".
היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה התנערה בתחילת הדיון מכותרת הדיון הוועדה, ואמרה כי בניגוד לכותרת אין אכיפה בררנית.
מיארה טענה: "מערכת אכיפת החוק פועלת באופן עקבי וענייני על פי אמות מידה ידועות שמיושמות על פי כל מקרה לגופו. המערכת נוקטת זהירות רבה בפעילות שיכולות לפגוע בחופש הביטוי והעיתונות".
היא הוסיפה: "הועברה אלינו רשימת שאלות טרם הדיון בנושא חקירת עיתונאים, ברשימה הופיעו שאלות שנוגעות לחקירות תלויות ועומדות ובנוסף הנחות חסרות בסיס, טוב היה עם השאלות האלה לא היו נכתבות" - ורמזה בדבריה כי הוועדה ניסתה בשבוע שעבר להתערב בחקירה: "עלה חשש שהדיון בוועדה הנכבדה יגיע על חקירה מתנהלת. זה לא מצב תקין".
דבריה של היועמ"שית עוררו סערה בקרב חברי ועדת החוקה והובילו לעימותים בין חברי הקואליציה לחברי האופוזיציה.
יו"ר ועדת החוקה, ח"כ שמחה רוטמן, הגיב לדבריה ואמר: "זה לא מכובד שפתחת את דבריך בכך שאין אכיפה בררנית", והוסיף בנזיפה: "מחלקים ציונים לשאלות של חברי כנסת גם אם מדובר ביועמ"שית".
חברי כנסת הפנו שאלות לעברה של היועמ"שית - ולימור סון הר מלך הגיבה: "היא לא אמרה שום דבר, לא אמרה כלום, פשוט סיסמאות ריקות".
כאשר השמיעה טענות על "משטרת מחשבות", יו"ר הוועדה שמחה רוטמן עצר אותה: "זו אמירה לא ליגיטימית". ח"כ יצחק קרויזר הגיב: "לא תסתמו לנו את הפה".
ח"כ אריאל קלנר תקף את בהרב מיארה: "התשובות של היועמ"שית הן תשובות של GPT".
במהלך הדיון הסוער ח"כ פנינה תמנו שאטה לא הסכימה לצאת אחרי שיו"ר הוועדה הורה על כך, וכמו ח"כ קארין אלחרר הוצאה גם היא בעקבות הפרעה לדיון. אלחרר הוצאה פעמיים ואילו שאטה שלושה פעמים.
במהלך הדיון הצהיר נציג השב"כ, כי הארגון לא אסף מידע על שרים או חברי כנסת. לדבריו, בשירות קיים חשש – שהיה קיים בעבר ועדיין קיים כיום – מפני חדירה של גורמים כהניסטיים לגורמי אכיפת החוק.
הדיון התקיים על רקע מעצרו של איש שב"כ, המכונה א', אשר הדליף מסמך בנוגע לחקירה שניהל, לכאורה, שב"כ נגד השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, בטענה לקשר לכהניזם בממשלה.
במהלך הדיון, הדגיש נציג שב"כ כי אף על פי שהחשש מפני חדירה קיים, לא בוצע איסוף מידע על אישי ציבור, וכי פעילות השירות ממוקדת בשמירה על ביטחון המדינה והחוק.